pijl

6 Voordelen en nadelen van SEA - Custom Website

Wil u meer weten weten over de voor -en nadelen van SEA? Wij vertellen u er graag meer over ➤#1 Webdesign ✔️Responsive ✔️Op maat ✔️Hoge conversie

Voordelen van SEA

Snel resultaat

Met SEA kan je snelle resultaten verwachten. Je bent gemakkelijk online te vinden. Normaal gesproken kost het met SEO wat investering om bovenaan te komen, maar met SEA sta je altijd bovenaan bij de juiste doelgroep. Je ziet binnen een paar dagen al het verkeer naar je website stijgen, waarbij SEO deze stijging op lange termijn gebeurt.

Inzicht op de behaalde resultaten

Met SEO blijft het deels onduidelijk hoeveel bezoekers het creëert naar je website toe. Door gebruik van SEA te maken is het duidelijker hoeveel effect het heeft voor het verkeer naar je website. De resultaten van SEA zijn altijd te zien in de vorm van statistieken, waardoor het overzichtelijker is om te zien als je website profiteert van het gebruik van SEA.

Gerichter op je doelgroep

Door het gebruik van SEA kan je focussen op je doelgroep. Het is stuk makkelijker om resultaten te krijgen op de gewenste doelgroep die je wil bereiken. Het is mogelijk om online in te stellen welke soort bezoekers je advertenties zien. Hierdoor ontstaat er meer verkeer, maar wel verkeer die interesse hebben in jouw website.

Nadelen van SEA

Het is duurder

Het klinkt waarschijnlijk wel logisch, maar om op je gewenste zoekmachine helemaal bovenaan te staan is niet goedkoop. Je kan verwachten dat je met een SEA strategie meer moet betalen dan bij een SEO strategie. Je betaalt bij SEA voor elke klik naar je website. Hierdoor kan je marketingbudget snel op raken. Een goed budget is bij het gebruiken van SEA een aanrader.

Stopzetten is verlies

Waar SEO bekend staat als een lange termijn strategie, staat SEA bekend als een korte termijn strategie. Wanneer je stopt met SEA ben je niet meer online te vinden. Je krijgt dan waarschijnlijk direct minder verkeer. Je bestaande bezoekers kunnen je wel vinden, maar nieuwe bezoekers hebben daarentegen wel moeite met het vinden van jouw website. Door SEA krijg je op een korte termijn een extreme boost voor je website, maar wanneer je stopt verlies jij je boost onmiddellijk.

Plan SEA strategie opzetten kost veel tijd

Het is mogelijk om direct te beginnen met je SEA strategie, maar slim is het niet. Je moet onderzoeken welke termen je doelgroepen gebruiken en welke doelgroep(en) je wil aanspreken. Omdat het om heel veel geld gaat kan je niet zomaar beginnen met je strategie. Het opzetten van een goed doordacht plan is een vereiste.

Meer marketing items

18 apr

Gebruik server side tagging voor accurate metingen

Er zijn voortdurende ontwikkelingen op gebied van online privacy en de aanpassingen in het gebruik van (third party) tracking cookies. Voorheen werd de data via de client-side verzameld. Maar deze is niet meer volledig. Server side tagging is de nieuwe methode waarmee we data verzamelen. Deze methode biedt een oplossing om gegevens te blijven verzamelen op een manier die toekomstbestendig en privacyvriendelijk is.

22 mrt

Maak je klaar voor Google Consent Mode V2

Per 1 maart is er een wijziging in de cookiewet doorgevoerd. Al enkele jaren zijn websites verplicht om bezoekers te informeren welke persoonsgegevens websites bijhouden, maar advertentieplatformen zijn nu verplicht om deze data op een legale manier te verzamelen. Website bezoekers krijgen meer grip op hun eigen data.

23 jan

Moet u linkbuilding uitbesteden

Als u in de SEO-branche zit, dan weet u dat linkbuilding een van de belangrijkste aspecten is om een website hoger in de resultatenpagina's van zoekmachines te krijgen. Maar wat gebeurt er als je geen tijd of middelen hebt om zelf aan linkbuilding te doen? Dat is waar outsourcing om de hoek komt kijken. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van het uitbesteden van uw linkbuilding, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat het beste is voor uw bedrijf.

22 dec

5 meest voorkomende linkbuildingfouten - en hoe ze te vermijden

Linkbuilding kan een lastige zaak zijn. Doe het goed en u zult een aanzienlijke toename van het verkeer en de zichtbaarheid van uw website zien. Doet u het echter verkeerd, dan kunt u meer kwaad dan goed doen. In deze blogpost overlopen we 5 van de meest voorkomende fouten bij linkbuilding - en geven we u enkele tips om ze te vermijden.

07 nov

On-Page Optimalisatie: Het wat, waarom en hoe

On-page optimalisatie is een van de belangrijkste, maar vaak verkeerd begrepen aspecten van zoekmachine optimalisatie (SEO). In zijn eenvoudigste vorm is on-page optimalisatie het proces van het optimaliseren van individuele webpagina's om hun positie in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) te verbeteren

14 sep

Het belang van linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verwerven van hyperlinks van andere websites naar de jouwe. Linkbuilding is belangrijk omdat het een van de vele factoren is die zoekmachines zoals Google gebruiken om websites te rangschikken. Linkbuilding kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn, daarom kiezen veel mensen ervoor het uit te besteden aan een bureau of freelancer. 

13 jan

Hoe schrijf ik een klantcase

Klantcases zijn een goede manier om de content op uw website actief te houden voor Google, wat zorgt voor een hogere plaats in de zoekresultaten. Daarnaast laten de cases aan uw bezoekers zien wat voor werk u levert en wekt het vertrouwen op. Wij hebben een aantal tips voor het schrijven van een case voor u op een rijtje gezet.

15 dec

Een goede landingspagina schrijven

Een landingspagina schrijven is niet zo simpel als u denkt. Er zijn veel punten waar u rekening mee moet houden om de bezoeker te stimuleren en om hoog in de zoekresultaten van Google te komen. Wij hebben de punten voor u op een rijtje gezet.

28 okt

Hoe kom ik hoger in Google?

Wij krijgen vanuit bedrijven vaak de vraag: ‘’Hoe kom ik hogerop in Google?’’ Er zijn hier meerdere antwoorden op mogelijk. Dus hebben wij een lijst samengesteld met alle tips voor hoe uw bedrijf hoger in de Google zoekresultaten komt.

28 sep

Hoe werkt Google Shopping

De Google Shopping handleiding voor dummies. Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat Google Shopping is, hoe het werkt en hoe u het opzet. Verder beschrijven we welke andere mogelijkheden voor Shopping kanalen er nog zijn. 

13 aug

Nieuw! Afbeeldingen in uw Google Ads

Sinds kort geleden zijn er beeldextensies toegevoegd aan de lijst met advertentie-extensies van Google Ads. Dit betekent dat u nog zichtbaarder kan worden in de zoekresultaten op Google. Laat bijvoorbeeld uw logo, pand of product zien naast uw tekstadvertentie.

08 okt

6 Voordelen en nadelen van SEA

SEA ook wel bekend als Search Engine Advertising is een alternatief voor de welbekende SEO strategie. Met SEA kan je tegen een betaling je website hoger plaatsen bij je gewenste zoekmachine zoals, Google, Yahoo en Bing. In deze blog bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen van SEA.

15 jun

Hoger in Google met deze 16 SEO-tips

Geen idee hoe je goede seo content schrijft? Bekijk in deze blog hoe je hoger in Google kan komen. Met handige tips leggen we uit wat je zelf kan doen.

16 sep

Google heeft nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd

Vandaag heeft Google aangekondigd dat het de kenmerken van nofollow-links alleen als een hint en niet als een richtlijn in de toekomst zal behandelen. Daarnaast zijn er twee nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd. Lees hier wat voor invloed dit heeft op uw website en welke aanpassingen u moet moet doen.

03 apr

Google recensies voor jouw bedrijf krijgen

Vind je de vindbaarheid van je bedrijf in Google belangrijk, dan is Google reviews essentieel voor jou beter vindbaar te zijn in Google. Google review draagt namelijk bij aan je zichtbaarheid en vindbaarheid voor (potentiële) klanten in je omgeving.