pijl

On-Page Optimalisatie: Het wat, waarom en hoe

On-page optimalisatie is een van de belangrijkste, maar vaak verkeerd begrepen aspecten van zoekmachine optimalisatie (SEO).Lees hoe wij on page optimalisatie inzetten.

Ondanks het belang ervan wordt on-page optimalisatie vaak over het hoofd gezien of slecht uitgevoerd door veel SEO's. In dit artikel bespreken we wat on-page optimalisatie is, waarom het belangrijk is, en hoe je het correct uitvoert. Aan het eind moet u een goed begrip hebben van wat on-page optimalisatie is en hoe u het kunt gebruiken om de SEO van uw website te verbeteren.

Wat is on-page optimalisatie?

On-page optimalisatie is het proces van het optimaliseren van individuele webpagina's om hun positie in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) te verbeteren. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals het optimaliseren van paginatitels en metatags, het verbeteren van website-inhoud, het toevoegen van alt-tekst aan afbeeldingen en meer

Waarom is On-Page Optimalisatie belangrijk?

On-page optimalisatie is belangrijk omdat u hiermee de ranking van uw website in SERP's kunt beïnvloeden door individuele webpagina's te optimaliseren. Bovendien biedt on-page optimalisatie een kans om uw website te onderscheiden van uw concurrenten

Het komt erop neer dat als u wilt dat uw website hoger scoort in SERP's - en wie wil dat niet? - u zich moet richten op on-page optimalisatie.   Hoe On-Page Optimalisatie uit te voeren Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u uw webpagina's kunt optimaliseren voor een betere ranking in SERP's. Hier zijn enkele van de belangrijkste methoden

Meta Tags

Meta tags zijn een van de belangrijkste factoren bij on-page optimalisatie. Metatags geven zoekmachines informatie over uw webpagina en helpen hen te bepalen of uw pagina al dan niet relevant is voor een bepaalde zoekopdracht. Er zijn een aantal verschillende metatags waar u aandacht aan moet besteden, waaronder de title-tag, meta description-tag, robot-tags en alt-tekst.     

Paginatitels verbeteren

De titel van uw pagina is een van de eerste dingen die een zoeker ziet wanneer uw webpagina in de SERP's verschijnt. Daarom is het belangrijk dat uw paginatitels duidelijk en beschrijvend zijn. Een goede vuistregel is om uw paginatitels onder de 60 tekens te houden, zodat ze niet worden afgesneden in SERP's. Bovendien moet u proberen om trefwoorden al vroeg in uw paginatitels op te nemen, zodat ze meer gewicht in de schaal leggen bij zoekmachines.         

Optimaliseer meta-beschrijvingen

Meta-beschrijvingen zijn korte samenvattingen van uw webpagina die onder uw paginatitel in SERPS verschijnen. Hoewel meta-beschrijvingen niet meer zo'n grote rol spelen in SEO als vroeger, zijn ze nog steeds belangrijk om kliks vanuit SERPS naar uw website te leiden. Daarom moet u ervoor zorgen dat al uw meta-beschrijvingen uniek en interessant zijn - anders kunnen zoekers uw vermelding helemaal overslaan. Streef naar ongeveer 155 tekens, zodat uw hele meta-beschrijving kan worden gezien zonder te worden afgesneden.    

Een andere belangrijke factor bij on-page optimalisatie is het gebruik van trefwoorden. U wilt ervoor zorgen dat u overal op uw webpagina trefwoorden gebruikt - in de title-tag, meta description-tag, header-tags, bodycopy, enzovoort - maar u wilt niet overdrijven, anders loopt u het risico dat Google u bestraft voor keyword stuffing.

Een goede vuistregel is om je keyword density rond de 1% of 2% te houden. Dit betekent dat voor elke 100 woorden op uw webpagina, één of twee van die woorden een trefwoord moeten zijn. Meer dan dat en u loopt het risico te worden gemarkeerd door de algoritmen van Google.

Conclusie

On-page optimalisatie is een essentieel onderdeel van elke goede SEO-strategie - als u wilt dat uw website hoog scoort in de SERPS (en wie wil dat niet?), dan moet u zich richten op het optimaliseren van individuele webpagina's door middel van technieken zoals het verbeteren van paginatitels & beschrijvingen , het toevoegen van relevante zoekwoorden & meer! Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat dit artikel enige verwarring heeft weggenomen over wat on-page optimalisatie is en waarom het belangrijk is!

marketing

Meer marketing items

23 mrt

5 meest voorkomende linkbuildingfouten - en hoe ze te vermijden

Linkbuilding kan een lastige zaak zijn. Doe het goed en u zult een aanzienlijke toename van het verkeer en de zichtbaarheid van uw website zien. Doet u het echter verkeerd, dan kunt u meer kwaad dan goed doen. In deze blogpost overlopen we 5 van de meest voorkomende fouten bij linkbuilding - en geven we u enkele tips om ze te vermijden.

23 jan

Moet u linkbuilding uitbesteden

Als u in de SEO-branche zit, dan weet u dat linkbuilding een van de belangrijkste aspecten is om een website hoger in de resultatenpagina's van zoekmachines te krijgen. Maar wat gebeurt er als je geen tijd of middelen hebt om zelf aan linkbuilding te doen? Dat is waar outsourcing om de hoek komt kijken. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van het uitbesteden van uw linkbuilding, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat het beste is voor uw bedrijf.

07 nov

On-Page Optimalisatie: Het wat, waarom en hoe

On-page optimalisatie is een van de belangrijkste, maar vaak verkeerd begrepen aspecten van zoekmachine optimalisatie (SEO). In zijn eenvoudigste vorm is on-page optimalisatie het proces van het optimaliseren van individuele webpagina's om hun positie in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) te verbeteren

14 sep

Het belang van linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verwerven van hyperlinks van andere websites naar de jouwe. Linkbuilding is belangrijk omdat het een van de vele factoren is die zoekmachines zoals Google gebruiken om websites te rangschikken. Linkbuilding kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn, daarom kiezen veel mensen ervoor het uit te besteden aan een bureau of freelancer. 

13 jan

Hoe schrijf ik een klantcase

Klantcases zijn een goede manier om de content op uw website actief te houden voor Google, wat zorgt voor een hogere plaats in de zoekresultaten. Daarnaast laten de cases aan uw bezoekers zien wat voor werk u levert en wekt het vertrouwen op. Wij hebben een aantal tips voor het schrijven van een case voor u op een rijtje gezet.

15 dec

Een goede landingspagina schrijven

Een landingspagina schrijven is niet zo simpel als u denkt. Er zijn veel punten waar u rekening mee moet houden om de bezoeker te stimuleren en om hoog in de zoekresultaten van Google te komen. Wij hebben de punten voor u op een rijtje gezet.

28 okt

Hoe kom ik hoger in Google?

Wij krijgen vanuit bedrijven vaak de vraag: ‘’Hoe kom ik hogerop in Google?’’ Er zijn hier meerdere antwoorden op mogelijk. Dus hebben wij een lijst samengesteld met alle tips voor hoe uw bedrijf hoger in de Google zoekresultaten komt.

28 sep

Hoe werkt Google Shopping

De Google Shopping handleiding voor dummies. Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat Google Shopping is, hoe het werkt en hoe u het opzet. Verder beschrijven we welke andere mogelijkheden voor Shopping kanalen er nog zijn. 

13 aug

Nieuw! Afbeeldingen in uw Google Ads

Sinds kort geleden zijn er beeldextensies toegevoegd aan de lijst met advertentie-extensies van Google Ads. Dit betekent dat u nog zichtbaarder kan worden in de zoekresultaten op Google. Laat bijvoorbeeld uw logo, pand of product zien naast uw tekstadvertentie.

08 okt

6 Voordelen en nadelen van SEA

SEA ook wel bekend als Search Engine Advertising is een alternatief voor de welbekende SEO strategie. Met SEA kan je tegen een betaling je website hoger plaatsen bij je gewenste zoekmachine zoals, Google, Yahoo en Bing. In deze blog bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen van SEA.

15 jun

Hoger in Google met deze 16 SEO-tips

Geen idee hoe je goede seo content schrijft? Bekijk in deze blog hoe je hoger in Google kan komen. Met handige tips leggen we uit wat je zelf kan doen.

16 sep

Google heeft nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd

Vandaag heeft Google aangekondigd dat het de kenmerken van nofollow-links alleen als een hint en niet als een richtlijn in de toekomst zal behandelen. Daarnaast zijn er twee nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd. Lees hier wat voor invloed dit heeft op uw website en welke aanpassingen u moet moet doen.

03 apr

Google recensies voor jouw bedrijf krijgen

Vind je de vindbaarheid van je bedrijf in Google belangrijk, dan is Google reviews essentieel voor jou beter vindbaar te zijn in Google. Google review draagt namelijk bij aan je zichtbaarheid en vindbaarheid voor (potentiële) klanten in je omgeving.

04 mrt

Wat is contentmarketing en waarom is het belangrijk?

Content wordt aangeduid als informatie, die je zowel online als offline met elkaar kunt delen. Dit kan in de vorm van een tekst zijn, maar ook beeld of geluid zijn content. Met contentmarketing ga je de conversatie aan met de klant, rekening houdende met het effect van social media en de kracht die zoekmachines hebben. 

14 nov

Hoe beoordeelt Google uw website?

Google is constant bezig om uw website te beoordelen om te bepalen waar ze uw website in de zoekresultaten gaan tonen. Dit doen zij op meer dan 200 onderdelen, die grofweg onderverdeeld kunnen worden in drie categorieën. Per categorie hebben we de belangrijkste onderdelen op een rij gezet.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer