pijl

Wat is contentmarketing en waarom is het belangrijk?

Content wordt aangeduid als informatie die je zowel online als offline kunt delen. Dit kan als tekst maar ook als beeld of geluid.

Wat is contentmarketing en wat maakt contentmarketing zo belangrijk?

Content wordt aangeduid als informatie, die je zowel online als offline met elkaar kunt delen. Dit kan in de vorm van een tekst zijn, maar ook beeld of geluid zijn content. Met contentmarketing ga je de conversatie aan met de klant, rekening houdende met het effect van social media en de kracht die zoekmachines hebben. De content binnen je contentmarketing kun je dus zien als een conversie van kennis naar deelbare informatie. Contentmarketing heeft een paar doelen: het inspireren van je doelgroep op een unieke manier en het moet je inhoud van je website  verrijken en aansluiten bij de behoefte en verwachtingen van je klant.

Contentmarketing in het online aankoopproces

Bij contentmarketing is het belangrijk om stil te staan bij de rol van het internet in het aankoopproces: in deze fase willen klanten namelijk vooral reviews horen van andere klanten. Daaraan hechten ze meer waarde dan aan de informatie die adverteerders bieden.

Met contentmarketing kan je in op alle stappen in het online aankoopproces inspelen:

 1. Bewustwording: zorg hierbij je dat jouw content wordt gevonden op verschillende platformen of (sociale) media.
 2. Oriëntatie: je wilt als bedrijf op diverse relevante zoektermen vindbaar zijn met zowel je eigen site als op andere sites. Bezoekers zullen in deze fase nog niet kopen, maar eerst zoeken naar vertrouwen. Zorg dus dat je je door middel van de content presenteert als een autoriteit op een bepaald gebied.
 3. Selectie: mensen hanteren in het beslissingsproces meerdere bewuste en onbewuste criteria wanneer ze online iets zoeken. Vertrouwen is hierbij ook belangrijk. Dit kun je wekken met extra informatie en met een betrouwbaar ogende vormgeving van je website (design).  
 4. Aankoop: in deze fase moet je bezoekers de kans geven om te converteren.
 5. Retentie: wanneer je wilt dat mensen terugkomen op je website of webshop, is het aan te raden om naast aankoopmogelijkheden ook aanvullende diensten en/of informatie aan te bieden. Zorg dus voor extra informatie over het product, zoals het gebruik er van.

Inbound marketing

Een andere kijk op contentmarketing is inbound marketing. Dit is een strategie die ervoor zorgt dat potentiële klanten naar jou toekomen, omdat je zinvolle en handige informatie aanbiedt. Hierbij draait het vaak om het gevonden voor de doelgroep zonder dat je daarbij direct de reguliere marketingkanalen worden aangewend. Door toevoeging van waarde zorg je ervoor dat zij met je in contact willen blijven gedurende hun klantreis.

Kenmerken van goede content

Wil je graag dat je content een goede score krijgt, dan is het wel verstandig om dit in je achterhoofd te houden wanneer je je content schrijft:

 • je wilt dat je content ‘snackbaar’ is: kort, snel, leesbaar en relevant. Een goede titel en afbeelding zijn bijv. erg belangrijk.
 • het moet like-baar zijn: zo kan je doelgroep je content liken zodat anderen kunnen zien dat diegene je bericht liked.
 • je content moet deelbaar zijn: als je doelgroep je bericht interessant vindt, zal het je bericht(en) delen waardoor je bericht een groter bereik krijgt.

 

Schrijftips van Google

Google geeft je enkele schrijftips voor het schrijven van content. Pas je de volgende criteria toe als je content schrijft, zul je ook hoger in de zoekresultaten komen van Google:

 

 • Schrijf goed leesbare teksten
 • Vermijd slordige teksten
 • sluit geen teksten in in afbeeldingen
 • sorteer de inhoud op onderwerp, zodat de klant sneller de inhoud zal vinden die ze zoeken
 • Geen grote teksten zonder indelingsopmaak
 • maak nieuwe, unieke inhoud. dit zorgt er namelijk voor dat niet alleen bestaande bezoekers terugkomen, maar ook nieuwe bezoekers
 • vermijd dubbele content, dit heeft geen meerwaarde namelijk
 • Maak inhoud voor je bezoeker en niet voor de zoekmachine
marketing

Meer marketing items

08 okt

6 Voordelen en nadelen van SEA

SEA ook wel bekend als Search Engine Advertising is een alternatief voor de welbekende SEO strategie. Met SEA kan je tegen een betaling je website hoger plaatsen bij je gewenste zoekmachine zoals, Google, Yahoo en Bing. In deze blog bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen van SEA.

15 jun

Hoger in Google met deze 16 SEO-tips

Geen idee hoe je goede seo content schrijft? Bekijk in deze blog hoe je hoger in Google kan komen. Met handige tips leggen we uit wat je zelf kan doen.

16 sep

Google heeft nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd

Vandaag heeft Google aangekondigd dat het de kenmerken van nofollow-links alleen als een hint en niet als een richtlijn in de toekomst zal behandelen. Daarnaast zijn er twee nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd. Lees hier wat voor invloed dit heeft op uw website en welke aanpassingen u moet moet doen.

03 apr

Google recensies voor jouw bedrijf krijgen

Vind je de vindbaarheid van je bedrijf in Google belangrijk, dan is Google reviews essentieel voor jou beter vindbaar te zijn in Google. Google review draagt namelijk bij aan je zichtbaarheid en vindbaarheid voor (potentiële) klanten in je omgeving.

04 mrt

Wat is contentmarketing en waarom is het belangrijk?

Content wordt aangeduid als informatie, die je zowel online als offline met elkaar kunt delen. Dit kan in de vorm van een tekst zijn, maar ook beeld of geluid zijn content. Met contentmarketing ga je de conversatie aan met de klant, rekening houdende met het effect van social media en de kracht die zoekmachines hebben. 

14 nov

Hoe beoordeelt Google uw website?

Google is constant bezig om uw website te beoordelen om te bepalen waar ze uw website in de zoekresultaten gaan tonen. Dit doen zij op meer dan 200 onderdelen, die grofweg onderverdeeld kunnen worden in drie categorieën. Per categorie hebben we de belangrijkste onderdelen op een rij gezet.

12 okt

Waarom je voor een gesloten review-systeem moet kiezen

Klantrecensies zijn hartstikke handig voor zowel de consument als de webwinkelier. Maar niet elke recensie is even gewenst of nuttig. Wanneer iedereen een recensie kan achterlaten, kan dat de kwaliteit van de gebruikersbeoordelingen verminderen. Er zijn goede redenen om voor een zogeheten gesloten recensiesysteem te kiezen.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer