pijl

Wat is webdesign?

We hebben het bij Custom Website regelmatig over webdesign, maar wat is het eigenlijk? Lees hier wat het verschil is tussen webdesign en webdevelopment.

Webdesign

Webdesign heeft te maken met het ontwerpen en vormgeven van de voorkant (front-end) van uw website of webshop. Echter wordt de term regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het ontwikkelen van de achterkant (back-end) van de site wordt bedoelt. Deze twee onderdelen kunt u laten uitbesteden bij twee verschillende partijen. U besteedt dan het ontwerp uit aan een designer en de ontwikkeling aan een developer. Bij Custom Website kunt u het gehele proces uitbesteden, wij verzorgen zowel de voor- als achterkant van uw site.De eerste fase

In het concept wordt er duidelijk wat het ontwerp sterk en uniek maakt. Daarnaast wordt de basis gelegd voor de rest van het project. Een generieke site met standaard design is niet voldoende om uw bedrijf online te onderscheiden van de vele concurrentie. Ook lijkt uw bedrijf zo een stuk minder professioneel. Een concept moet uniek en sterk zijn en een basis vormen voor de rest van het project. In de conceptfase wordt het doel van onder andere het design bepaald, zo worden de eerste functionaliteiten zichtbaar. Wireframes

Na het concept wordt er vaak gewerkt naar wireframes. Deze zijn vrij statisch, maar de ervaring leert dat ze erg handig zijn. Door wireframes te maken krijgt u een goed beeld hoe de site in elkaar steekt. Daarnaast staan alle functionaliteiten er op, zodat deze nog een keer doorlopen kunnen worden.Grafisch ontwerp

Het grafische ontwerp is wat uw bedrijf een unieke en betrouwbare uitstraling moet geven. Denk hierbij aan het juiste kleurgebruik en de gekozen afbeeldingen. Wij houden bij Custom Website altijd rekening met de doelgroep, voor wie het ontwerp bedoelt is. Het moet gebruiksvriendelijk zijn en overzichtelijk voor de bezoeker.Wilt u ook samen online succes behalen?

Wij kunnen u helpen bij het laten maken van een website of webshop. We bieden naast WordPress sites, ook maatwerk oplossingen. Daarbij kunnen we voor u bekijken waar binnen uw organisatie mogelijkheden liggen voor verbetering. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan kunnen we samen uw doelstellingen bespreken.

techniek

Meer techniek items

15 mrt

Een WordPress website brede noindex fout

Wij hebben het helaas wel eens gezien, een website brede noindex fout. Hierdoor werd de website niet gevonden in Google. Wat is een noindex tag en een nofollow tag? En hoe stelt u deze goed in? Wij hebben het haarfijn voor u uitgelegd.

15 feb

Wat is webdesign?

We hebben het bij Custom Website regelmatig over webdesign, maar wat is het eigenlijk? En wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment? Wij leggen het u graag uit. Daarbij vertellen we u ook hoe wij te werk gaan.

28 jan

Wat is een webapplicatie?

Naast websites en webshop bouwen wij ook webapplicaties. Maar wat zijn webapplicaties nou precies? En waar gebruikt u ze voor? We leggen het u haarfijn uit. Webapplicaties hebben verscheidene doelen, voordelen en functionaliteiten.

13 okt

301 redirect: Zo maakt u een htaccess bestand

Wilt u een URL aanpassen? Of laat u een nieuwe website/webshop maken? Dan krijgt u te maken met 301 redirects. In dit artikel leggen wij u uit wat een 301 redirect is, wanneer u het kan gebruiken en hoe u er een aanmaakt met htaccess.

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer