pijl

Een WordPress website brede noindex fout

Wij hebben het helaas wel eens gezien, een website brede noindex fout. Hierdoor werd de website niet gevonden in Google. Lees hoe wij dit oplossen.

Wat is een noindex tag?

Soms wilt u dat bepaalde webpagina’s niet in de zoekresultaten van Google terecht komen. Een zoekmachine als Google gebruikt crawlers om pagina’s uit te lezen. Door een noindex zegt u tegen de crawlers dat een bepaalde pagina niet gelezen moet worden. Dan worden deze webpagina’s niet geïndexeerd door Google en zullen bezoekers hem niet vinden in de resultaten. 

Een noindex-tag bevindt zich altijd op paginaniveau. Nu hebben wij het een keer meegemaakt dat een website noindex-tags op pagina’s had, terwijl ze wel gevonden wouden worden in Google. Mocht u dus bijvoorbeeld op uw Google Analytics tegenkomen dat een pagina nooit getoond wordt, is het goed om even te controleren of er geen tags op de pagina staan.


noindex fout

Wat is een nofollow tag?

Pagina’s met een nofollow tag worden anders behandeld door Google. Nofollow links worden niet gevolgd door de searchbot van Google en er wordt geen pagerank of waarde naar de pagina gestuurd. Dit betekend dat Google dergelijke links niet in het algoritme gebruikt en dit geen impact heeft op de positie van de zoekresultaten.Hoe stel ik een noindex in?

Noindex en nofollow tags zijn beiden metatags die u in de HTML-code van een pagina kan toevoegen. U kunt ook een noindex-header terug sturen in het HTTP-verzoek. De noindex tag geeft aan welke pagina’s niet geïndexeerd moeten worden en het nofollow attribuut voorkomt dat links gevolgd worden. Zorg dat u een onderscheid maakt tussen deze metatags voordat u ze toevoegt.Wilt u ook samen online succes behalen?

Wij kunnen u helpen bij het onderhouden en beheren van uw website. Daarnaast bouwen wij ook nieuwe websites, webshops en webapplicaties. Wij kunnen voor u bekijken waar binnen uw organisatie mogelijkheden liggen voor verbetering. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan kunnen we samen uw doelstellingen bespreken.

techniek

Meer techniek items

15 mrt

Een WordPress website brede noindex fout

Wij hebben het helaas wel eens gezien, een website brede noindex fout. Hierdoor werd de website niet gevonden in Google. Wat is een noindex tag en een nofollow tag? En hoe stelt u deze goed in? Wij hebben het haarfijn voor u uitgelegd.

15 feb

Wat is webdesign?

We hebben het bij Custom Website regelmatig over webdesign, maar wat is het eigenlijk? En wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment? Wij leggen het u graag uit. Daarbij vertellen we u ook hoe wij te werk gaan.

28 jan

Wat is een webapplicatie?

Naast websites en webshop bouwen wij ook webapplicaties. Maar wat zijn webapplicaties nou precies? En waar gebruikt u ze voor? We leggen het u haarfijn uit. Webapplicaties hebben verscheidene doelen, voordelen en functionaliteiten.

13 okt

301 redirect: Zo maakt u een htaccess bestand

Wilt u een URL aanpassen? Of laat u een nieuwe website/webshop maken? Dan krijgt u te maken met 301 redirects. In dit artikel leggen wij u uit wat een 301 redirect is, wanneer u het kan gebruiken en hoe u er een aanmaakt met htaccess.

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer