pijl

Wat is een webapplicatie?

Naast websites bouwen wij ook webapplicaties. Webapplicaties hebben verscheidene doelen, voordelen en functionaliteiten. Lees hoe wij webapplicaties bouwen.

Hoe gebruikt u een webapplicatie?

Een webapplicatie is een programma (applicatie) dat altijd via de webbrowser beschikbaar is. Bijvoorbeeld via Google. Vaak moet er dan worden ingelogd om toegang te krijgen tot het systeem. Vaak is het doel van een webapplicatie om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen.

Zo kunt u bijvoorbeeld een webapplicatie laten maken voor intranet, een online agenda, om boekingen te beheren, projecten te beheren of bijvoorbeeld voor bonnenboekjes. Steeds meer bedrijven maken gebruik van webapplicaties. Dit kan een standaard systeem zijn, maar wij maken ook oplossingen op maat. Waarom een webapplicatie laten maken?wat is een webapplicatie

Webapplicaties kunnen heel waardevol zijn voor uw bedrijf. U kunt er klantervaringen mee verbeteren, geld besparen, tijd besparen en/of een efficiëntere workflow creëren. U hoeft geen software te installeren op uw computer om gebruik te kunnen maken van een webapplicatie. 

Een webapplicatie is altijd bereikbaar, zelfs op uw mobiel en tablet. Bij het ontwerpen van een webapplicatie houden wij rekening met het ontwikkelen van een goed design voor op een mobiel (of tablet). Zo kunt u of uw klant altijd en overal gebruik maken van de applicatie.Wat wilt u bereiken met uw applicatie?

Het is verstandig om na te denken over wat het doel is voor een succesvolle webapplicatie. Enkele vragen zijn:

  • Wat is het probleem waar uw bedrijf tegenaan loopt?
  • Waar kan uw bedrijf tijdwinst behalen?
  • Welk proces wilt u automatiseren?

Vervolgens kunnen we nagaan over welke functionaliteiten de app moet beschikken. Wordt de applicatie enkel binnen het bedrijf gebruikt of wilt u ook klanten toegang geven? Wanneer klanten gebruik maken van uw applicatie, kunt u hem koppelen aan uw website om ze snel toegang te geven.Webapplicatie laten maken?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren en u helpen bij het vaststellen van het doel en de functionaliteiten. 

techniek

Meer techniek items

15 mrt

Een WordPress website brede noindex fout

Wij hebben het helaas wel eens gezien, een website brede noindex fout. Hierdoor werd de website niet gevonden in Google. Wat is een noindex tag en een nofollow tag? En hoe stelt u deze goed in? Wij hebben het haarfijn voor u uitgelegd.

15 feb

Wat is webdesign?

We hebben het bij Custom Website regelmatig over webdesign, maar wat is het eigenlijk? En wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment? Wij leggen het u graag uit. Daarbij vertellen we u ook hoe wij te werk gaan.

28 jan

Wat is een webapplicatie?

Naast websites en webshop bouwen wij ook webapplicaties. Maar wat zijn webapplicaties nou precies? En waar gebruikt u ze voor? We leggen het u haarfijn uit. Webapplicaties hebben verscheidene doelen, voordelen en functionaliteiten.

13 okt

301 redirect: Zo maakt u een htaccess bestand

Wilt u een URL aanpassen? Of laat u een nieuwe website/webshop maken? Dan krijgt u te maken met 301 redirects. In dit artikel leggen wij u uit wat een 301 redirect is, wanneer u het kan gebruiken en hoe u er een aanmaakt met htaccess.

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer