pijl

WordPress 5.8 is hier, met nieuwe verbeteringen voor uw SEO

Kort geleden arriveerde de ‘’Tatum’’ update van WordPress, namelijk WordPress 5.8. Dit was de tweede van de drie grote core updates van dit jaar. De update bevat maar liefst 96 verbeteringen en 170 bug-fixes. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

1) Widgets toevoegen en aanpassen met blokken

Het is nu mogelijk om gemakkelijk blokken toe te voegen in widget plekken over uw website, daarbij zijn deze nu aan te passen met een live preview in de customizer. Zo ziet u gelijk wat u doet en hoe het eruit komt te zien voor de bezoeker van uw website.

2) Blogartikelen, nieuwsberichten of portfolio laten zien met nieuwe blokken en patronen

De nieuwe blokken maken het mogelijk om gemakkelijk specifieke berichten te laten zien op uw webpagina. Zo kunt u meer dan alleen uw nieuwste berichten laten zien, wat bij het oude blok het geval was. Daarnaast is het design nu geheel naar uw smaak aanpasbaar.

3) De template van de website aanpassen, zonder de content aan te tasten

Het geliefde blokkensysteem dat we allemaal kennen van WordPress is nu ook te gebruiken om de template van de website aan te passen, om uw content heen. Nu kunt u makkelijk wisselen tussen het aanpassen van uw webteksten, naar uw pagina en weer terug. En dat allemaal in het blokkensysteem. Daarbij zijn er ook 20 nieuwe blokken toegevoegd, dus er is genoeg om te experimenteren in deze update.

4) Een overview van de structuur van uw webpagina weergeven

We kennen het vast allemaal wel; zit u net lekker in de workflow van het schrijven van een nieuwe landingspagina, raakt u het overzicht kwijt. Door de nieuwe overview functie vindt u snel alle content en blokken terug, zodat u zich kan navigeren naar die ene stuk tekst voor wat aanpassingen.

5) Suggesties voor patronen en stijlen

WordPress geeft uw creativiteit nu een steuntje, door suggesties te geven welke blokken bij uw pagina en content passen. Zo kunt u uw inspiratie voor uw website gemakkelijk uit de editor zelf halen. Er worden regelmatig nieuwe patronen toegevoegd, dus neem zeker een kijkje.

6) Afbeeldingen kleuren en stijlen

U kunt nu afbeeldingen op uw website een filter naar keuze geven. Zo bewerkt u gemakkelijk foto’s (en video’s) met duotone, zodat ze bij uw huisstijl passen. Kies de gewenste kleur en breng leven in uw beelden en website.

Heeft u een website laten maken door Custom Website? Dan kunnen wij deze voor u updaten naar de nieuwste WordPress versie 5.8. Bekijk onze onderhoudspakketten voor meer informatie over updates. Heeft u vragen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

cms

Meer cms items

12 nov

Welke CMS moet ik kiezen?

Kan uw bestaande website wel een nieuw design gebruiken? Of heeft u een goed idee voor een nieuwe site? Het kiezen van een CMS systeem is de eerste stap in het opzetten van een website of webshop. Maar welke CMS moet u kiezen in 2021?

10 sep

WordPress 5.8 is hier, met nieuwe verbeteringen voor uw SEO

Kort geleden arriveerde de ‘’Tatum’’ update van WordPress, namelijk WordPress 5.8. Dit was de tweede van de drie grote core updates van dit jaar. De update bevat maar liefst 96 verbeteringen en 170 bug-fixes. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

07 jul

Waar moet ik op letten bij het laten maken van een website?

Het laten maken van een website is geen kleine beslissing. Het heeft invloed op uw sales, hoe hoog u in Google te vinden bent en het is het visitekaartje van uw onderneming. De meeste websites worden gemaakt met WordPress. Maar waar moet u op letten bij het laten maken ervan?

12 dec

WordPress 5.0 is uitgebracht

Misschien had je er al wat van gehoord. Maar WordPress 5.0 is uitgebracht. Veel websites die met WordPress gebouwd zijn kunnen sinds 6 december 2018 updaten. Toch adviseren wij om hier nog even mee te wachten.

07 dec

Waarom hebben wij een eigen CMS?

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij een eigen CMS (Content Management Systeem) hebben waarmee men de content van een website of webshop beheert. Waarom een eigen CMS ontwikkelen als er ook open source platformen zijn zoals WordPress? In dit artikel geven we graag uitgebreid antwoord op deze vraag.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer