pijl

Welke CMS moet ik kiezen?

Kan uw bestaande website wel een nieuw design gebruiken? Of heeft u een goed idee voor een nieuwe site? Het kiezen van een CMS systeem is de eerste stap in het opzetten van een website of webshop. Maar welke CMS moet u kiezen in 2021?

Wat is een CMS?

CMS is een afkorting voor Content Management System. In een CMS kunt u content en webpagina’s beheren. Zonder dat u kennis nodig heeft van een programmeertaal. In dit systeem is er op eenvoudige wijze een website te ontwikkelen. Een CMS is eigenlijk de basis van uw nieuwe site.

Vroeger werd het systeem alleen gebruikt voor het plaatsen of aanpassen van tekst en afbeeldingen. Tegenwoordig is het zo ontwikkeld dat u er veel meer mee kunt dan alleen content plaatsen. U kunt er nu een hele website mee opzetten. Dit komt vooral doordat er nu thema’s en plugins zijn. 

Thema’s en plugins zijn uitbreidingen van het CMS systeem, die door andere partijen zijn ontwikkeld. Om zo extra mogelijkheden aan het bestaande systeem toe te voegen. Met een thema kunt u een site opzetten, precies in de vormgeving die u wilt. Vervolgens zijn er plugins die functies kunnen toevoegen die het standaard systeem niet heeft.

Denk bij plugins bijvoorbeeld aan contactformulieren, betaalmogelijkheden of een spamfilter. Hierdoor zijn tegenwoordig de mogelijkheden eindeloos in een CMS.Zo kunt u een site ontwikkelen die precies aan uw wensen en behoeften voldoet. Er zijn op het moment veel verschillende CMS systemen op de markt. Welke moet u kiezen?Het beste CMS systeem van 2021

Het kiezen van een CMS is een belangrijke keuze. Niet alleen om de mogelijkheden in de vormgeving van uw site, maar ook omdat u niet zomaar kan omwisselen. Kiest u voor een bepaalde CMS, dan is het vaak lastig om dit later over te zetten in een ander systeem. Daarnaast kost dit overzetten een hoop geld en tijd.WordPress verreweg op nummer 1

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, want de absolute winnaar is WordPress. Inmiddels is dit ook het meest gebruikte CMS systeem ter wereld. WordPress is geschikt voor websites en webshops. Daarnaast is het systeem aan te raden voor zowel kleine als grote sites. 

WordPress is een open source systeem en inmiddels uitgegroeid tot een multifunctioneel platform. Omdat het systeem zo populair is, zijn er ontzettend veel plugins voor beschikbaar. Ook krijgt het platform regelmatig updates, wat bijvoorbeeld zorgt voor een goede beveiliging van uw site.

WordPress is ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw eigen site beheren als u dit wilt. U kunt heel simpel een webpagina, afbeelding of product toevoegen of een teksten aanpassen. Bij Custom Website doen we dit altijd een keer voor bij de klant en dan kunnen zij zich vaak zelf redden. Natuurlijk staan wij daarna ook nog klaar voor support.WordPress site laten maken?


Bij Custom Website werken wij veel met WordPress, naast ons eigen CMS systeem. Zodat klanten zelf gemakkelijk hun site kunnen beheren en omdat er veel mogelijkheden in het systeem zijn door plugins. Daarnaast is het een platform dat erg veilig is en veel updates krijgt, doordat het zo groot en populair is. Neem contact met ons op, dan kunnen we bespreken wat de mogelijkheden voor u zijn.

cms

Meer cms items

12 nov

Welke CMS moet ik kiezen?

Kan uw bestaande website wel een nieuw design gebruiken? Of heeft u een goed idee voor een nieuwe site? Het kiezen van een CMS systeem is de eerste stap in het opzetten van een website of webshop. Maar welke CMS moet u kiezen in 2021?

10 sep

WordPress 5.8 is hier, met nieuwe verbeteringen voor uw SEO

Kort geleden arriveerde de ‘’Tatum’’ update van WordPress, namelijk WordPress 5.8. Dit was de tweede van de drie grote core updates van dit jaar. De update bevat maar liefst 96 verbeteringen en 170 bug-fixes. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

07 jul

Waar moet ik op letten bij het laten maken van een website?

Het laten maken van een website is geen kleine beslissing. Het heeft invloed op uw sales, hoe hoog u in Google te vinden bent en het is het visitekaartje van uw onderneming. De meeste websites worden gemaakt met WordPress. Maar waar moet u op letten bij het laten maken ervan?

12 dec

WordPress 5.0 is uitgebracht

Misschien had je er al wat van gehoord. Maar WordPress 5.0 is uitgebracht. Veel websites die met WordPress gebouwd zijn kunnen sinds 6 december 2018 updaten. Toch adviseren wij om hier nog even mee te wachten.

07 dec

Waarom hebben wij een eigen CMS?

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij een eigen CMS (Content Management Systeem) hebben waarmee men de content van een website of webshop beheert. Waarom een eigen CMS ontwikkelen als er ook open source platformen zijn zoals WordPress? In dit artikel geven we graag uitgebreid antwoord op deze vraag.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer