pijl

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies. Bekijk welke voordelen het heeft om te upgraden naar PHP 7.

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Deze oudere PHP-versies voldoen namelijk niet meer aan de gestelde eisen op het gebied van veiligheid en websiteprestaties.

Wat is PHP?

PHP is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de meest gebruikte scripttaal. Content Management Systemen zoals Magento, WordPress en ons eigen CMS werken hoofdzakelijk met PHP en wordt gebruikt bij de ontwikkeling van websites en webshops.

Uw website of webshop draait momenteel misschien nog op een oude PHP-versie die vanaf dit jaar niet meer wordt ondersteund. Indien uw website voor de serverupdate niet is geüpdatet naar de nieuwste PHP-versie, dan zal uw website incompatibel worden niet potentieel gevaarlopen of zelf niet meer werken. Het is dus noodzakelijk dat uw website op korte termijn wordt geüpdatet naar de nieuwste PHP-versie. 

'End of life' voor oude PHP-versies

PHP-versies worden niet oneindig ondersteund. Op een gegeven moment bereikt een PHP-versie een 'end of life'-stadium. Vanaf dat moment worden er geen veiligheidsupdates meer uitgevoerd. Dit is op dit moment al het geval bij de PHP-versies 5.5, 5.6 en 7.0. Neem daarom contact met ons op om te kijken op welke PHP versie uw site draait en of er aanpassingen nodig zijn.

De voordelen van PHP 7

Een upgrade naar een nieuwe PHP-versie heeft wat voeten in aarde, maar PHP 7 brengt vooral grote voordelen met zich mee:

  • Verbeterde snelheid: PHP 7.2 is bijna 250% sneller dan PHP 5.x
  • Betere kwaliteitsscore door Google
  • Betere gebruikerservaring en hogere conversiecijfers
  • Meer stabiliteit
  • Verhoogde veiligheid
  • Toekomstbestendig voor nieuwe features
  • Efficiënter datagebruik

Als u Custom Website opdracht wilt geven voor het controleren en upgraden van uw website naar PHP 7, neem dan contact met ons op. U ontvangt vooraf een uren- en kostenindicatie voor het doorvoeren van de maatwerkaanpassingen. Na uw akkoord gaan we voor u aan de slag.

techniek

Meer techniek items

15 mrt

Een WordPress website brede noindex fout

Wij hebben het helaas wel eens gezien, een website brede noindex fout. Hierdoor werd de website niet gevonden in Google. Wat is een noindex tag en een nofollow tag? En hoe stelt u deze goed in? Wij hebben het haarfijn voor u uitgelegd.

15 feb

Wat is webdesign?

We hebben het bij Custom Website regelmatig over webdesign, maar wat is het eigenlijk? En wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment? Wij leggen het u graag uit. Daarbij vertellen we u ook hoe wij te werk gaan.

28 jan

Wat is een webapplicatie?

Naast websites en webshop bouwen wij ook webapplicaties. Maar wat zijn webapplicaties nou precies? En waar gebruikt u ze voor? We leggen het u haarfijn uit. Webapplicaties hebben verscheidene doelen, voordelen en functionaliteiten.

13 okt

301 redirect: Zo maakt u een htaccess bestand

Wilt u een URL aanpassen? Of laat u een nieuwe website/webshop maken? Dan krijgt u te maken met 301 redirects. In dit artikel leggen wij u uit wat een 301 redirect is, wanneer u het kan gebruiken en hoe u er een aanmaakt met htaccess.

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer