pijl

301 redirect: Zo maakt u een htaccess bestand

Wilt u een URL aanpassen? Of laat u een nieuwe website/webshop maken? Dan krijgt u te maken met 301 redirects. In dit artikel leggen wij u uit wat een 301 redirect is, wanneer u het kan gebruiken en hoe u er een aanmaakt met htaccess.

Wat is een 301 redirect?

Een 301 redirect is een permanente omleiding van een pagina naar een nieuwe URL. Hierdoor komen bezoekers niet op een pagina die niet werkt. Wanneer dit wel gebeurd, krijgen ze een 404 foutmelding te zien. Wanneer de bezoeker de oude URL intypt, wordt hij naar de nieuwe URL gestuurd.


Wanneer gebruikt u een 301 redirect?

Een 301 redirect kan in verschillende situaties worden gebruikt. Als u een nieuwe website wilt laten maken kunt u de URL van uw oude website laten omleiden naar de nieuwe. Ook wanneer u geen nieuwe website laat maken kunt u te maken krijgen met oude URL’s. Als u bijvoorbeeld een nieuwe subcategorie wilt toevoegen of pagina’s wilt opdelen. Het kan ook zijn dat u simpelweg een andere URL wilt, bijvoorbeeld om een typfout of voor betere zoekwoorden. In deze gevallen zorgt een 301 redirect voor een betere SEO.


Een 301 redirect maken met htaccess

Wanneer u nog geen htaccess op uw website aanwezig hebt, moet deze eerst aangemaakt worden. Dit doet u door een text bestand te maken. Deze noemt u dan .htaccess en u haalt de .txt extensie weg. Wanneer u de htaccess bewerkt, past u de volgende code toe:


Redirect 301 /oude-url http://www.jouwdomein.nl/nieuwe-url


U zet eerst de oude URL neer en daarna de nieuwe URL. De nieuwe URL moet de volledige URL zijn, dus inclusief http:// of https://


Heeft u hulp nodig bij een 301 redirect?

Custom Website heeft veel ervaring met 301 redirects en htaccess. Mocht u er niet uitkomen, wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op.

techniek

Meer techniek items

15 mrt

Een WordPress website brede noindex fout

Wij hebben het helaas wel eens gezien, een website brede noindex fout. Hierdoor werd de website niet gevonden in Google. Wat is een noindex tag en een nofollow tag? En hoe stelt u deze goed in? Wij hebben het haarfijn voor u uitgelegd.

15 feb

Wat is webdesign?

We hebben het bij Custom Website regelmatig over webdesign, maar wat is het eigenlijk? En wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment? Wij leggen het u graag uit. Daarbij vertellen we u ook hoe wij te werk gaan.

28 jan

Wat is een webapplicatie?

Naast websites en webshop bouwen wij ook webapplicaties. Maar wat zijn webapplicaties nou precies? En waar gebruikt u ze voor? We leggen het u haarfijn uit. Webapplicaties hebben verscheidene doelen, voordelen en functionaliteiten.

13 okt

301 redirect: Zo maakt u een htaccess bestand

Wilt u een URL aanpassen? Of laat u een nieuwe website/webshop maken? Dan krijgt u te maken met 301 redirects. In dit artikel leggen wij u uit wat een 301 redirect is, wanneer u het kan gebruiken en hoe u er een aanmaakt met htaccess.

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer