pijl

Thuiswerken? Hoe pakken wij dat aan

De meeste mensen hebben er in deze periode wel mee te maken, je moet thuis werken. En nu denk je waarschijnlijk wat nu? In deze blog zijn er enkele tips gegeven voor de mensen die thuis moet werken.

thuiswerken bij custom website

Hoe werkt Custom Website thuis?

Voor medewerkers van Custom Website is thuis werken altijd al iets wat gebeurt. Denk aan medewerkers die wat verder van de zaak af wonen, maar ook voor spoed issues zijn wij 's  avonds en in het weekend bereikbaar.

In deze periode werken alle werknemers inmiddels thuis en wordt er gebruik gemaakt van online tools om overleg momenten te hebben. Tevens kunnen we hiermee telefoneren en video conferences houden. 

Voor ons is er dan ook geen reden om onze werkwijze drastisch aan te passen. Wij zijn (nog steeds) in staat om goed bereikbaar te zijn en een goede service te bieden. Wel wordt het sociale aspect gemist. In deze tijd zullen meer mensen, die vanuit huis werken, hier last van hebben. Toch zullen we het de komende tijd op deze manier blijven doen om ons te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Planning

Voor veel mensen is het nog schakelen, wat moet ik nu? En hoe werk ik het beste thuis? Onze eerste tip is maak een weekplanning en daarna een dagplanning. Stel doelen met wat je af wil hebben per dag. Het beste is dan ook om je normale werkritme aan te houden. Werk je normaal gesproken van 0800 tot 1700? Probeer dan deze tijden zoveel mogelijk aan te houden. Natuurlijk is het niet erg om een uurtje extra te slapen, maar plak dan wel een extra uurtje aan je werkdag.

Geef jezelf tijdens het maken van deze planning ook meer pauzes dan normaal. Ga drie uur lang aan het werk en ga daarna je woonkamer opruimen. Zo hou je het thuiswerken interessant en krijg je ook het huishouden in orde. Hierdoor raak je ook minder snel afgeleid door je omgeving. Doe je dit zie je steeds kleine dingen die je eventjes erbij kan doen, waardoor je uiteindelijk niet heel productief bent.

Systeem

Voordat je begint met thuiswerken is het altijd praktisch om te kijken welke software je normaal gesproken gebruikt. Zorg ervoor dat je thuis ook alles kan gebruiken wat je normaal gesproken ook op werk gebruikt.

Moet je bijvoorbeeld veel overleggen met je collega’s? regel dan dat je een vast programma hebt om te communiceren. Voorbeelden zijn Skype en office teams. Je kan hierdoor zonder al te veel problemen overleggen met je collega’s op afstand. Zo kan je bijvoorbeeld vragen stellen wanneer je tegen problemen aan loopt. Een groep aanmaken binnen deze programma’s kost niet veel moeite en kan door één persoon gedaan worden.

Apparatuur

Het is mogelijk dat je geen laptop of computer mee krijgt van je werk. En het blijkt dan dat je een laptop van huis moet gebruiken.

Ben je gewend om op een grote scherm of zelfs op twee schermen te werken dan is onze tip gebruik je Tv in de woonkamer als extra beeldscherm. Het is mogelijk om met een HDMI kabel een extra scherm in te stellen. Hierdoor heb je een grote beeldscherm die kan je gebruiken.

Net zoals wat er eerder is besproken, is het belangrijk dat wel al het juiste software op je laptop staat. Anders kan je nog steeds niet veel doen.

Thuis aan het werk met kinderen

En onze laatste tip is voor mensen die aan het werk zijn met kinderen thuis. Het is mogelijk dat je thuis moet werken met kinderen en deze vergen natuurlijk veel aandacht.

Onze tip is maak een planning met je partner als dat mogelijk is. Bepaal op welke tijdstippen de ene partner voor de kinderen zorgt en op welke tijdstippen de andere.

Lukt dit niet om te regelen met een partner? Dan is de volgende tip wel voor jou. Creëer voor jezelf een werkplek, maar ook voor de kinderen. Geef ze een vaste plek waar ze moeten zitten en geef ze dan boeken om te lezen, of wat puzzels. Natuurlijk is het ook mogelijk om de tv aan te zetten. Het is dan goed om duidelijk af te stemmen met je kinderen dat de kinderen op zijn werkplek bezig moeten zijn. Geef je kinderen dan ook de optie wat ze in de eerste uur willen doen en wat ze in de tweede uur willen doen. hierdoor voorkom je dat de kinderen zich vervelen en dat ze wel iets doen wat ze leuk vinden.

news

Meer news items

06 jun

De nieuwe Google Analytics 4

Google Analytics 4 is er en gaat in juli 2023 de uit 2012 gedateerde Universal Analytics vervangen. Deze nieuwe versie heeft een sterke focus op gebruiksgemak en meer geautomatiseerde inzichten.

19 mrt

Thuiswerken? Hoe pakken wij dat aan

De meeste mensen hebben er in deze periode wel mee te maken, je moet thuis werken. En nu denk je waarschijnlijk wat nu? In deze blog zijn er enkele tips gegeven voor de mensen die thuis moet werken.

27 dec

Checklist als je een nieuwe website online gaat zetten

Stel, je hebt een nieuwe website laten maken. De website is af en je bent klaar om online te gaan. Wacht nog even en loop eerst onze checklist nog even langs om ervoor te zorgen dat je echt niets bent vergeten.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer