pijl

De nieuwe Google Analytics 4

Google Analytics 4 is er en gaat in juli 2023 de Universal Analytics vervangen. Deze nieuwe versie heeft een sterke focus op gebruiksgemak en meer inzichten.

Waarom nu Analytics 4 instellen

Google Analytics 4 is er en gaat in juli 2023 de uit 2012 gedateerde Universal Analytics vervangen. Deze nieuwe versie heeft een sterke focus op gebruiksgemak en meer geautomatiseerde inzichten. U krijgt een nog beter beeld van uw klantlevenscyclus en de rapportages zijn nog uitgebreider en gebruiksvriendelijker.

Wat is er nieuw in Google Analytics 4?

GA4 zit vol met ‘’Machine Learning’’. Dit zorgt niet alleen voor een fijnere interface, maar helpt u als gebruiker ook om makkelijker de belangrijkste inzichten uit uw sitegegevens te halen. Deze gegevens kunt u vervolgens weer gebruiken om de marketing te verbeteren.

Met vernieuwde rapportages zal Google Analytics 4 u een nog vollediger beeld geven van uw klantlevenscyclus. De rapportages zijn onderverdeeld in ‘’behoud’’, ‘’acquisitie’’, ‘’betrokkenheid’’ en ‘’inkomsten genereren’’. Door de data samen te brengen biedt Google een zeer compleet beeld van de reis en activiteiten van uw klanten.

Wanneer moet ik beginnen met Google Analytics 4?

Nu er bekend is gemaakt dat Universal Analytics verdwijnt per 1 juli 2023, moet u uw Google Analytics 4 property instellen. Hoe eerder u dit doet, hoe meer data u al in Google Analytics 4 heeft verzameld wanneer de oude Analytics stopt. Daarnaast zijn we er van overtuigd dat Google Analytics 4 gebruiksvriendelijker is om mee te werken en dat het u kan helpen om uw marketing nog meer te verbeteren en laten groeien.

Wij raden daarom aan om nu al te beginnen met uw GA4 property instellen. En om daarnaast de oude UA property te behouden. Dan loopt de nieuwe Google Analytics er al naast om zo veel mogelijk data te verzamelen. Maar kunt u ook al gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden in Google Analytics 4. Universal Analytics gaat binnenkort weg, dus het is noodzaak dat u alvast bekend wordt en uit de voeten kunt met Google Analytics 4.

Hulp nodig bij het instellen van Google Analytics 4?

Bij Custom Website stellen wij de nieuwe Google Analytics 4 in voor onze klanten. Dit zullen wij voor al onze klanten op tijd aanmaken, naast de oude Universal Analytics. Wilt u nou gelijk starten met Google Analytics 4? Neem dan even contact met ons op. Ook bij vragen over Google Analytics kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben veel ervaring met het programma en kunnen u verder op weg helpen.

Meer news items

06 jun

De nieuwe Google Analytics 4

Google Analytics 4 is er en gaat in juli 2023 de uit 2012 gedateerde Universal Analytics vervangen. Deze nieuwe versie heeft een sterke focus op gebruiksgemak en meer geautomatiseerde inzichten.

19 mrt

Thuiswerken? Hoe pakken wij dat aan

De meeste mensen hebben er in deze periode wel mee te maken, je moet thuis werken. En nu denk je waarschijnlijk wat nu? In deze blog zijn er enkele tips gegeven voor de mensen die thuis moet werken.

27 dec

Checklist als je een nieuwe website online gaat zetten

Stel, je hebt een nieuwe website laten maken. De website is af en je bent klaar om online te gaan. Wacht nog even en loop eerst onze checklist nog even langs om ervoor te zorgen dat je echt niets bent vergeten.