pijl

Support voor Magento 1 en 2.1 stopt

1 juni 2020 stopt de ondersteuning van Magento 1. Het einde zat er al lange tijd aan te komen maar nu is het officieel.

Vanaf 1 juni 2020 stopt de ondersteuning van Magento 1, dit meldt Magento afgelopen week op hun website. Het einde van de ondersteuning zat er al een lange tijd aan te komen maar nu is het officieel. Het stoppen met de ondersteuning geldt voor zowel de commerce editie (voorheen Enterprise) als de open source editie (voorheen community).

Voor de open source versie worden er tot juni 2020 alleen nog security patches uitgebracht. Het stoppen van het leveren van support voor het magento 1 platform heeft grote gevolgen. Beveiligingsupdates zijn namelijk cruciaal voor sites om veilig te blijven. Een patch zorgt ervoor dat je webshop optimaal blijft functioneren en beveiligd is. Door ervoor te zorgen dat je nieuwe patches installeert, kun je niet alleen gebruik maken van nieuwe features maar voorkom je ook dat je webshop kwetsbaar is.

Deze aankondiging neemt Magento veel onduidelijkheid weg binnen een community die vooral gevoed werd door geruchten.

End of life voor Magento 1

Eerder waren er geruchten dat Magento al in november 2018 zou stoppen met de ondersteuning. Magento bracht zelf een einde aan deze geruchten door aan te geven dat de ondersteuning voorlopig doorging. Stoppen met de ondersteuning zou ten minste 18 maanden van tevoren kenbaar gemaakt worden, en dat moment is nu. Je webshop is nog tot juni 2020 veilig te houden.

Magento stop met ondersteuning van PHP 5.6

Naast de aankondiging van het einde van support voor Magento 1 heeft Magento ook een mededeling gedaan over het ondersteunen van PHP 5.6. Zoals bekend zal de support vanuit PHP zelf voor de versie 5.6 stoppen op 31 december 2018.

Magento heeft daarom ook besloten hierin niet meer te investeren. Doordat alleen de versie PHP 7.2 doorloopt qua support tot juni 2020 zal Magento zorgen dat Magento versies Commerce 1.14.2+ en Open Source 1.9.2+ hiervoor nog een patch zullen krijgen. De releasedatum van deze patch is op dit moment nog niet bekend. Dit zal zeker voor december 2018 plaatsvinden. Ook voor Magento 2 heeft dit invloed.

Door deze end of life voor Magento 1 is het noodzakelijk dat webshop eigenaren op korte termijn een keuze maken.

De keuze voor een e-commerce platform

De hamvraag is nu of Magento 2 voor jouw platform een uitkomst biedt. Er zijn twijfels op het gebied van licenties (zoals de overname Adobe) en de stabiliteit. Het voordeel blijft dat Magento het grootste e-commerce platform is en dat de community ontzettend groot is. Tevens heeft de beheer kant van het platform een enorme metamorfose ondergaan. Echter, eenvoudig overstappen van Magento 1 naar Magento 2 is er niet bij. Magento 2 is namelijk gebaseerd op nieuwe code en moet daardoor van nul af aan ontwikkeld worden.

Het einde van magento 1 biedt mogelijkheden om kritisch naar Magento 2 te kijken en of om over te stappen. Overstappen biedt namelijk ook de mogelijkheid om kritisch naar de mogelijkheden van andere platformen te kijken.

Custom Website biedt de mogelijkheid om in een eigen framewerk uw webshop te ontwikkelen en te onderhouden of om een nieuwe webshop te bouwen met het open source e-commerce software WooCommerce van WordPress. Met een webshop van WordPress kan met relatief weinig investeringskosten een zeer nette webshop ontwikkeld worden. Ons eigen framewerk biedt het voordeel van maatwerk mogelijkheden.

Custom Website helpt met kiezen

De is dus noodzaak om na te denken over de toekomst van jouw Magento 1 shop! Wil jij weten welk platform voor jou het beste is? Of heb je hulp nodig bij het maken van deze keuze? Neem dan contact met ons op.

e-commerce

Meer e-commerce items

03 apr

Waarom juist nu een webshop beginnen?!

De meeste mensen werken in deze periode thuis, maar de kleien ondernemers die afhankelijk zijn van zijn fysieke winkels hebben nu niks. En daarom is het juist nu verstandig om te beginnen met een webshop voor jouw bedrijf. In deze blog zijn enkele voordelen van een webshop opgenoemd en waarom juist jij nu een webshop moet beginnen.

12 mrt

Amazon.nl stormt Nederland binnen met 100 miljoen producten

Amazon, de grootste e-tailer ter wereld, opende afgelopen dinsdag zijn deuren voor de Nederlandse markt met Amazon.nl Een 'nieuwe' webshop in Nederland met meer dan 100 miljoen producten op voorraad. Ook ons is deze trend niet ontgaan. De afgelopen periode hebben onze experts zich volop gefocust op deze marketplace.

11 sep

Support voor webwinkel software Magento 1 en 2.1 stopt

Vanaf 1 juni 2020 stopt de ondersteuning van Magento 1, dit meldt Magento afgelopen week op hun website. Het einde van de ondersteuning zat er al een lange tijd aan te komen maar nu is het officieel. Het stoppen met de ondersteuning geldt voor zowel de commerce editie (voorheen Enterprise) als de open source editie (voorheen community).

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer