pijl

5 tips om succesvol een blog te beginnen

Van plan om te beginnen met bloggen? Dan ben je niet de enige. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel online blogs te vinden over diverse onderwerpen. Om je te onderscheiden en dus succesvol te worden is het van belang om vooraf goed na te denken over je blog. Wij geven in dit artikel 5 tips om te beginnen met bloggen!

Tip 1. Bepaal het onderwerp

Allereerst is het van groot belang om een onderwerp te vinden waar jij het liefst over schrijft en waar nooit over uitgepraat raakt. Je kan ervoor kiezen om een algemeen blog te beginnen. Bijvoorbeeld over jouw leven. Maar is jouw passie gamen? Dan is het wellicht beter om een gameblog te beginnen. Denk goed na over het onderwerp van je blog.

Tip 2. Denk na over het verdienmodel

Een blog wordt meestal gestart als hobby, echter hebben veel bloggers in hun achterhoofd zitten dat ze het liefst fulltime gaan bloggen en daar dus ook hun geld mee verdienen. Op voorhand nadenken over de mogelijke verdienmogelijkheden is dan ook verstandig. Wil jij verdienen met het verkopen van advertorials? Of toch liever met affiliate marketing? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zoeken ze op deze website nog bloggers die geld willen verdienen.

Tip 3. Start je blog op een eigen domein

Het starten van een blog op Wordpress, Wix of Jimdo is afgeraden. Het is weliswaar gratis, maar veel beter kun je een paar euro betalen en direct starten op je eigen domein. Als je succesvol wilt bloggen is een eigen domein met hosting absoluut een must.

Tip 4. Deel waardevolle content

Simpele blogs schrijven kan iedereen. Als blogger is het belangrijk om je te onderscheiden door elk artikel zo waardevol mogelijk te maken. Zo zorg je ervoor dat bezoekers de informatie krijgen waarna ze op zoek zijn. Overigens is dit ook goed voor je vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing.

Tip 5. Geef niet op!

Het opstarten van een succesvolle blog kost de nodige tijd en energie. Daarom is niet opgeven misschien wel de beste tip die wij kunnen geven. Vallen de bezoekersaantallen tegen? Blijf investeren in je blog door unieke content te plaatsen!

gastblogs

Meer gastblogs items

18 jul

Doel van een website

Iedereen realiseert zich tegenwoordig wel dat een organisatie niet zonder een website kan. Men beseft dat een beetje organisatie online aanwezig moet zijn. Echter wanneer een ondernemer gevraagd wordt welk doel de website van de organisatie heeft, is het vaak even stil.

11 dec

Hoe kies ik het juiste internetbureau?

Je hebt een bedrijf, wilt een bedrijf starten of je werkt bij een bedrijf waar de website aan vernieuwing toe is. Je wilt niet zelf een website bouwen, omdat je vooral bezig wilt zijn met het product of de dienst die je aanbiedt. Wel zie je het belang en de kansen van online in. Kortom, je zoekt een partner die jou op een passende manier kan helpen om een nieuwe website te realiseren. Maar hoe kom je tot de juiste keuze?

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer