pijl

3 simpele tips voor een goed logo ontwerp

Je kunt aan de hand van enkele simpele tips een goed logo ontwerp maken of laten maken. Wij hebben de beste tips voor je verzameld. Zodat jij moeiteloos geniet van het ontwerpen tot de definitieve versie er is.

Een logo heb je vaak voor langere tijd, daarover moet je dus goed nadenken. Wil jij dus een logo laten maken? Kies dan voor een goede ontwerper met de nodige expertise en ervaring. Want dat is iets wat je absoluut ook verder zal helpen. Geen gedoe maar een duidelijke boodschap en herkenbaarheid!

Houd het helder en eenvoudig

Een mooi ontwerp is misschien heel verleidelijk, maar verteld het niet veel minder dan een logo die in enkele seconden herkenbaar is. Het is dus absoluut iets waarover je echt moet nadenken. Dat kan je uiteindelijk heel veel opleveren. 

Minder is nu eenmaal meer als het om herkenbaarheid en het overdragen van een duidelijke boodschap gaat. 

Past het logo bij je als ondernemer en bedrijf

Een goed logo past natuurlijk bij je bedrijf. Het sluit daarnaast ook aan op wat jij als echte ondernemer voor ogen hebt. Je kunt denken aan elementen die binnen je branche heel herkenbaar zijn of juist letters of je eigen naam. Zoveel mogelijkheden en zoveel kansen. Hoewel een echte logo ontwerper precies weet wat jij nodig hebt.

Natuurlijk moet een logo overal terugkomen. Als je al een huisstijl hebt bijvoorbeeld is het goed om hier rekening mee te houden of deze ook onder handen te laten nemen door een echte ontwerper. 

Tijdloos en onderscheidend

Een logo die je over 30 jaar nog kan voeren. Dat is altijd de insteek als het om een logo gaat. Het logo mag dan tussentijds wat opgefrist worden, toch blijft het in de essentie jouw unieke logo en merkwaarde naar klanten toe. 

Maar wat maakt een logo nu tijdloos en onderscheidend. Daarin verschillen de meningen van ontwerpers en is veel onderzoek gedaan. Maar het is natuurlijk ook heel belangrijk waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een goede mix tussen tijdloos, onderscheidend en wat jij als ondernemer wil terugzien.

gastblogs

Meer gastblogs items

18 jul

Doel van een website

Iedereen realiseert zich tegenwoordig wel dat een organisatie niet zonder een website kan. Men beseft dat een beetje organisatie online aanwezig moet zijn. Echter wanneer een ondernemer gevraagd wordt welk doel de website van de organisatie heeft, is het vaak even stil.

11 dec

Hoe kies ik het juiste internetbureau?

Je hebt een bedrijf, wilt een bedrijf starten of je werkt bij een bedrijf waar de website aan vernieuwing toe is. Je wilt niet zelf een website bouwen, omdat je vooral bezig wilt zijn met het product of de dienst die je aanbiedt. Wel zie je het belang en de kansen van online in. Kortom, je zoekt een partner die jou op een passende manier kan helpen om een nieuwe website te realiseren. Maar hoe kom je tot de juiste keuze?

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer