Custom Website - Full Service Internetbureau Groningen

Website laten maken in Groningen? Wij zijn een professioneel internetbureau uit Groningen. U kunt een maatwerk website laten maken of een eigen webwinkel beginnen met CMS.

Neem contact op

Waarom heeft Custom Website een eigen CMS?

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij een eigen CMS (Content Management Systeem) hebben waarmee onze klanten de content van een website of webshop beheren. Waarom een eigen CMS terwijl er ook open source platformen zoals WordPress zijn die daarin kunnen voorzien? In dit artikel proberen we hier antwoord op te geven door de verschillen en de voor- en nadelen van beide oplossingen te benoemen. Welk CMS u ook kiest, Custom Website helpt u graag.

Voordeel open source

Het is niet voor niets dat er veel gebruik gemaakt wordt van open source systemen. De grootste en bekendste is WordPress, waar tegenwoordig ongeveer een kwart van alle websites op draait. De grote voordelen zijn dat er veel ontwerpthema's en functionaliteiten (plugins) beschikbaar zijn waarmee er snel een website gecreëerd kan worden. Ook heeft het een gebruiksvriendelijk beheer en kan in principe elk extern bureau of specialist helpen bij de realisatie en het onderhoud. Er zijn echter ook een aantal aandachtspunten. Reden genoeg voor ons om jaren geleden een eigen CMS te ontwikkelen. Zeker als het gaat om zakelijke websites, waarbij een bepaalde kwaliteitsstandaard gewenst is. Hieronder benoemen we deze aandachtspunten en de manier waarop Custom Website met deze onderwerpen omgaat.

Veiligheid

Een van de belangrijkste en meest actuele aspecten is veiligheid. Doordat er veel websites gebruik maken van open source systemen, is het een interessant platform voor hackers om reclame en virussen te verspreiden. Als je tenslotte eenmaal binnen bent, kun je in één keer heel veel websites bereiken. En het kan zelfs voor experts een flinke uitdaging zijn om dit te herstellen. Het is uiteraard beter om dergelijke situaties te voorkomen, wat inhoudt dat er een aantal keren per jaar preventief onderhoud gedaan moet worden. Het is goed om ervan bewust te zijn dat er onderhoud nodig is en dat er een verhoogd veiligheidsrisico is.
Het CMS van Custom Website wordt continu up-to-date gehouden om de veiligheid te garanderen voor de websites en webshops die eraan gekoppeld zijn. Zo zorgen we er preventief voor dat uw website altijd en veilig online is. Wat belangrijk is om goed vindbaar en bereikbaar te zijn. Als u dat niet bent, kan dat tenslotte een negatieve invloed hebben op uw bedrijfsvoering. Omdat het up-to-date houden van het CMS bij de maandelijkse licentiekosten inbegrepen zit, wordt u nooit verrast met extra kosten.

Snelheid

We worden online steeds verwender en ongeduldiger. Als een website niet snel genoeg laadt, haken we af en gaan we naar de concurrent. Of kopen we minder dan wanneer een website sneller laadt. Snelheid is dus in toenemende mate van belang bij een professionele website. Bij een open source CMS worden er veel websites op één server gehost, wat vaak ten koste gaat van de snelheid. De hosting van Custom Website zorgt er met kwalitatieve managed hosting voor dat de snelheid van de websites en shops gewaarborgd is.

Compatibiliteit

Open source systemen bieden allerlei functies (plugins) die gebruikt kunnen worden. Deze zijn door allerlei programmeurs over de hele wereld gemaakt. Doordat de code waarmee men programmeerd erg verschilt, gebeurt het regelmatig dat dergelijke plugins conflicteren. Met als resultaat dat uw website of en onderdeel ervan niet meer werkt. Het komt vaak voor dat het best veel tijd kost om dit op te lossen. Wat betekent dat er tijd geïnvesteerd moet worden voor het oplossen van het probleem, en ondertussen is uw website offline wat ook nog eens resulteert in dervingskosten. Doordat de functies in het CMS van Custom Website zelf ontwikkeld en getest zijn, kennen we dit probleem niet. Mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan, is de oorzaak vrijwel altijd door een externe oorzaak en snel op te lossen. Omdat wij garantie bieden op de functies die in het CMS zitten, lossen wij eventuele problemen kosteloos op.

Onderhoud

Open source systemen zijn gratis of tegen redelijke prijzen beschikbaar, echter behoeven ze wel onderhoud. Het is dan ook sterk aan te bevelen om een partij in de arm te nemen die goed in staat is om het onderhoud te doen. WordPress heeft bijvoorbeeld gemiddeld 8 updates per jaar nodig. Custom Website kan dit voor u verzorgen, echter zijn er geen garanties te geven dat er dan geen problemen ontstaan. Professionele organisaties willen meestal juist wel garanties over de werking en veiligheid. Met het eigen CMS van Custom Website bieden we deze garanties, zonder dat er extra kosten bij komen kijken.

Onafhankelijkheid

Een van de voordelen van open source is de onafhankelijkheid van externe partijen. Zoals inmiddels ook aangegeven, is het raadzaam om een goede partij in te schakelen voor het onderhoud. Het is echter wel erg belangrijk dat die partij goed om kan gaan met het systeem. Kunnen ze alle bovengenoemde punten goed ondervangen? En hoe snel kunnen ze problemen oplossen? En tegen welke kosten? Vaak zijn dit zaken waar men niet voldoende bij stilstaat, maar waar men snel genoeg achter komt. Ondanks het onafhankelijke karakter van open source, ben je juist wel weer afhankelijk van een derde partij. Als het onderhoud door Custom Website gedaan wordt, bent u in ieder geval verzekerd van goede bereikbaarheid en snelle actie. We kunnen echter niet voor een vast bedrag garanderen dat er geen problemen ontstaan. Iets wat we wel kunnen bij ons eigen CMS omdat alle functionaliteiten in eigen beheer zijn. Bovendien is en blijft de inhoud van de website bij gebruik van ons CMS gewoon uw eigendom.

Verantwoordelijkheid 

Vanwege de diverse herkomst van functionaliteiten in open source systemen, kan het vrij lastig zijn om de oorzaak van een probleem op te lossen. Veelal ligt dit niet aan de mate waarin een internetpartner omgaat met updates en dergelijk om preventief problemen te voorkomen. Vaak is het een gevolg van het feit dat bijvoorbeeld een ontwikkelaar van een plugin deze niet onderhouden heeft. Wat het probleem ook is, het kan best lastig zijn en dus veel tijd kosten om het op te lossen. Vaak leiden de aanvullende kosten tot conflicten, aangezien men het niet eens is over de verantwoordelijkheid. Vrij logisch, want een opdrachtgever gaat ervan uit dat een bureau alles regelt voor een bepaald bedrag, terwijl een bureau geen volledige garantie kan geven vanwege de afhankelijkheid van derden.
Custom Website wil altijd staan voor kwaliteit en wel de garantie geven op sites en shops die we opleveren. Het is tenslotte al vervelend genoeg als er een probleem ontstaat, maar nog vervelender als uw internetpartner niet in staat is om het snel op te lossen of extra kosten in rekening gaat brengen. Wij zijn blij om te kunnen stellen dat je bij ons bepaalde garanties krijgt en weet waar je aan toe bent.

Hopelijk heeft dit een goed beeld gegeven en bent u nu goed in staat om een goede keuze te maken. Welke keuze u ook maakt, Custom Website kan alles voor u regelen.

Geplaatst op 7 december 2017

Meer Nieuws

11 aug
Dutch Seal Tours website live!

16 jul
Nieuwe website Van der Plas

9 nov
Google: meer dan de helft van Chrome-webverkeer op Windows via https

2 nov
Android Pay werkt straks met Visa Checkout en Masterpass

31 okt
Onderzoek: Nederlandse retail worstelt met on- en offline synergie

28 okt
‘Maandag 12 december drukste dag e-commerce’

18 okt
Diverse onderzoeken uit binnen- en buitenland tonen aan: Mobile first

10 okt
Dit is je marketing checklist voor de feestdagen 2016

5 okt
E-mail verleidt steeds meer 65-plussers tot online aankopen

26 sep
MultiSafepay test betalen via iDEAL QR-code app

19 sep
Basis voor iDEAL, het pinapparaat, wordt 40 jaar

31 aug
Nieuwste trends 2016

29 aug
Afhaalpunten steeds populairder

23 aug
Fuck bereik! Ga voor impact

20 jul
Onderzoek: het gebruik van social media en smartphones in Nederland

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit