Custom Website - Full Service Internetbureau Groningen

Website laten maken in Groningen? Wij zijn een professioneel internetbureau uit Groningen. U kunt een maatwerk website laten maken of een eigen webwinkel beginnen met CMS.

Neem contact op

Waarom heb ik een SSL beveiligingscertficaat nodig?

Wat is SSL?

Secure Sockets Layers (SSL) of TLS is een vorm van encryptie waarmee u de communicatie tussen de server waar uw website op staat en de persoon die uw website bezoekt kunt beveiligen. Alle data, bijvoorbeeld wachtwoorden, creditcard- of persoonsgegevens, worden versleuteld verstuurd. Hierdoor blijven deze gegevens geheim voor andere internet gebruikers. Een beveiligde website wordt herkend aan ‘https’ in de url en aan het slotje in de browser.

Wanneer uw website of onderneming groter wordt of wanneer u uw klanten maximale veiligheid wilt bieden, is het van groot belang een SSL certificaat te nemen. Maar ook al is dat niet het geval; het is geen luxe om toch een SSL certificaat aan te vragen. Een aantal redenen waarom: 

Google rankt websites en webshops op SSL

Sinds eind 2014 beloont Google websites die een HTPPS standaard gebruiken. Zelf gebruiken ze het ook bij al hun diensten, en ze willen de rest van het internet ook veiliger maken. Onder het mom ‘HTTPS anywhere’ gaat Google websites die gebruik maken van SSL/TLS iets hoger in de zoekresultaten zetten. In het begin was dat nog een klein beetje, maar de afgelopen jaren is dit steeds zwaarder gaan wegen, en zal het steeds belangrijker worden.

Informatiebeveiliging via SSL

Natuurlijk kiezen de meeste mensen ervoor om een SSL certificaat te nemen om alle privacy gevoelige informatie op hun website te beschermen. Alle data, bijvoorbeeld wachtwoorden, creditcard- of persoonsgegevens, worden dan versleuteld verstuurd. Hierdoor blijven deze gegevens geheim voor andere internet gebruikers. Een creditcardnummer wordt bijvoorbeeld onleesbaar gemaakt. Een SSL certificaat is dus belangrijk genoeg om u en uw klanten te beschermen tegen hackers en andere criminelen op het internet.

Verbeteren van het vertrouwen in het internet

Een SSL certificaat zorgt voor identificatie van de website en de organisatie achter een website. Hiermee wordt SSL een belangrijk instrument in het tegengaan van internetfraude zoals “phishing”, waarbij men zich ten onrechte voordoet als een website van een vertrouwde organisatie en informatie probeert te stelen. Wanneer zoveel mogelijk websites SSL beveiligd zijn, wordt het internet dus een steeds veiligere plek. Dit is voor allerlei websites interessant, of het nu e-commerce of informerende websites betreft. Een veiliger internet betekent meer gebruik ervan ofwel traffic naar uw website.

Vertrouwen van klanten

Behalve het toevoegen van informatiebeveiliging is een andere belangrijke reden om SSL te nemen het vertrouwen krijgen van prospects, klanten en partners. Wanneer klanten zien aan bijvoorbeeld het slotje of de groene adresbalk dat de website veilig is, zullen ze eerder een bestelling plaatsen of gegevens achterlaten dan wanneer dit niet het geval is. Ook partners waarmee je samenwerkt zien dat je tijd en energie steekt in het veilig houden van je online omgeving en zullen dat over het algemeen waarderen. Het is immers een signaal dat u serieus met uw zaken bezig bent.

Met SSL voldoe je aan de privacy wet

In Nederland gaat het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) over de naleving van de wet met betrekking tot persoonsgegevens. Er gelden veel regels voor de opslag en verwerking van persoonsgegevens. Voor de duidelijkheid: persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee personen identificeerbaar zijn. Discussie over wat wel en wat geen persoonsgegevens zijn is denkbaar. Met name e-commerce sites zoals webwinkels hebben vaak deze gegevens nodig, al was het alleen maar om een artikel af te kunnen leveren na een bestelling.

Kijkend naar de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), dan staat er in Artikel 13 het volgende: “Passende technische en organisatorische maatregelen moeten worden getroffen om persoonsgegevens te beveiligen.” Om helder te krijgen wat hiermee precies bedoeld wordt, heeft het CBP een document gemaakt waarin specifieker wordt toegelicht welke maatregelen er genomen dienen te worden. Eén van de punten is de volgende: “Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL-protocol.” Hiermee wordt het dus duidelijk dat er volgens de wet gebruik gemaakt moet worden van een SSL certificaat.

Een SSL certificaat is dus erg nuttig en soms zelfs verplicht. Heeft u nog geen certificaat? Wij regelen het graag voor u en installeren het gratis.

Geplaatst op 7 november 2017

Meer Nieuws

11 aug
Dutch Seal Tours website live!

16 jul
Nieuwe website Van der Plas

9 nov
Google: meer dan de helft van Chrome-webverkeer op Windows via https

2 nov
Android Pay werkt straks met Visa Checkout en Masterpass

31 okt
Onderzoek: Nederlandse retail worstelt met on- en offline synergie

28 okt
‘Maandag 12 december drukste dag e-commerce’

18 okt
Diverse onderzoeken uit binnen- en buitenland tonen aan: Mobile first

10 okt
Dit is je marketing checklist voor de feestdagen 2016

5 okt
E-mail verleidt steeds meer 65-plussers tot online aankopen

26 sep
MultiSafepay test betalen via iDEAL QR-code app

19 sep
Basis voor iDEAL, het pinapparaat, wordt 40 jaar

31 aug
Nieuwste trends 2016

29 aug
Afhaalpunten steeds populairder

23 aug
Fuck bereik! Ga voor impact

20 jul
Onderzoek: het gebruik van social media en smartphones in Nederland

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit