Custom Website - Full Service Internetbureau Groningen

Website laten maken in Groningen? Wij zijn een professioneel internetbureau uit Groningen. U kunt een maatwerk website laten maken of een eigen webwinkel beginnen met CMS.

Neem contact op

Adaptive design vs. Responsive design

De termen Adaptive design en Responsive design zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij de ontwikkeling van een website/webshop. Alleen wat betekenen deze termen nou en wat is het verschil? In deze blog gaan we responsive webdesign en adaptive webdesign uitlichten, zodat je weet wat het verschil is en welke optie jij het beste kan kiezen.

Feitje..

Door de opkomst van de smartphones wordt er tegenwoordig een groot deel van het internet op mobiele aparaten gebruikt, in plaats van op de desktop. Doordat er verschillende formaten schermen zijn gekomen, moet je website mee bewegen met deze ontwikkeling. Je kan een aparte website voor kleine schermen bouwen, maar volgens ons kan je beter je huidige website aan laten passen aan de verschillende formaten schermen. Zo maak je je website dus toegankelijker voor bezoekers door deze in ieder geval goed leesbaar te maken.

Responsive webdesign: focus op design

Bij een responsive design past het websitedesign zich aan naar het schermformaat van je bezoeker. Responsive is vertaald 'reagerend'. Deze websites werken op zogehete 'breakpoints': kom je onder of boven zo'n breakpoint, dan vinden er bepaalde veranderingen plaats. Dit kan een andere weergave of een andere volgorde van afbeeldingen zijn.

Adaptive webdesign: focus op content

Een Adaptive webdesign is een combinatie van een responsive design met functionaliteiten die niet alleen afhankelijk zijn van het formaat van het scherm, maar ook afhankelijk zijn van het type apparaat van de bezoeker. Ook wordt er bij een Adaptive webdesign rekening gehouden met de schermresolutie en/of internetsnelheid. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van je website verandert, om zo een lange laadtijd te voorkomen. Een Adaptive webdesign geeft dus nog meer mogelijkheden om de bezoeker op maat te laten surfen op je website.

Voor ieder schermformaat zou je een aparte template kunnen ontwikkelen. Door eerst het type apparaat te achterhalen, kunnen wij daarna de template optimaliseren en dan aan de bezoeker laten zien. Om dit te ontwikkelen zal iets langer duren, maar het zal bijdragen aan een hogere conversie op je website. ​Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geplaatst op 3 juli 2019

Meer Nieuws

26 jun
In een dag jouw website laten maken? Dat kan!

11 aug
Dutch Seal Tours website live!

16 jul
Nieuwe website Van der Plas

9 nov
Google: meer dan de helft van Chrome-webverkeer op Windows via https

2 nov
Android Pay werkt straks met Visa Checkout en Masterpass

31 okt
Onderzoek: Nederlandse retail worstelt met on- en offline synergie

28 okt
Maandag 12 december drukste dag e-commerce

18 okt
Diverse onderzoeken uit binnen- en buitenland tonen aan: Mobile first

10 okt
Dit is je marketing checklist voor de feestdagen 2016

5 okt
E-mail verleidt steeds meer 65-plussers tot online aankopen

26 sep
MultiSafepay test betalen via iDEAL QR-code app

19 sep
Basis voor iDEAL, het pinapparaat, wordt 40 jaar

31 aug
Nieuwste trends 2016

29 aug
Afhaalpunten steeds populairder

20 jul
Onderzoek: het gebruik van social media en smartphones in Nederland

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit

-- Patrick de Vos, Custom Website