Custom Website - Full Service Internetbureau Groningen

Website laten maken in Groningen? Wij zijn een professioneel internetbureau uit Groningen. U kunt een maatwerk website laten maken of een eigen webwinkel beginnen met CMS.

Neem contact op

‘Maandag 12 december drukste dag e-commerce’

Internationaal onderzoek van Adobe laat zien dat maandag 12 december in Nederland de drukste dag van de drukste e-commercemaand van het jaar wordt. Tijdens de decembermaand wordt naar verwachting voor 5,1 miljard euro online gewinkeld.

Dat is een stijging van dertien procent van opzichte van het jaar ervoor, zo valt te lezen in het onderzoek Adobe Digital Insights. De onderzoekers baseren hun voorspellingen op de analyse van 100 miljard bezoeken aan de sites van zevenhonderd bedrijven sinds 2013.

Maandag 12 december wordt waarschijnlijk de drukste online winkeldag. Sinterklaas is dan koud een week het land uit. Nederlandse consumenten geven die dag 117 miljoen euro uit, overwegend aan kerstcadeaus. Een kleine elf procent van de shoppers is overigens afkomstig uit ander land. In Engeland ligt dat percentage op twintig procent, waarmee het Europa’s koploper is.

Adobe: “Opvallend is dat Nederland in vergelijking met andere Europese landen de minst grote fluctuaties heeft in online aankopen in deze periode. Tijdens het grootste piekmoment wordt er 1,7 keer meer uitgegeven dan op een gemiddelde dag.”

Smartphones zijn in Nederland goed voor 16 procent van de omzet en tablets vertegenwoordigen 10 procent van de omzet. Opvallend is dat consumenten vaker hun smartphone gebruiken om producten te zoeken dan tablet, respectievelijk 35 procent en 13 procent.

Black Friday (25 november) wil in Nederland niet echt aanslaan, in Scandinavië en Engeland wel. België toont er ook interesse voor, zo laten onderstaande kerncijfers zien:

Geplaatst op 28 oktober 2016

Meer Nieuws

26 jun
In een dag jouw website laten maken? Dat kan!

11 aug
Dutch Seal Tours website live!

16 jul
Nieuwe website Van der Plas

9 nov
Google: meer dan de helft van Chrome-webverkeer op Windows via https

2 nov
Android Pay werkt straks met Visa Checkout en Masterpass

31 okt
Onderzoek: Nederlandse retail worstelt met on- en offline synergie

28 okt
‘Maandag 12 december drukste dag e-commerce’

18 okt
Diverse onderzoeken uit binnen- en buitenland tonen aan: Mobile first

10 okt
Dit is je marketing checklist voor de feestdagen 2016

5 okt
E-mail verleidt steeds meer 65-plussers tot online aankopen

26 sep
MultiSafepay test betalen via iDEAL QR-code app

19 sep
Basis voor iDEAL, het pinapparaat, wordt 40 jaar

31 aug
Nieuwste trends 2016

29 aug
Afhaalpunten steeds populairder

23 aug
Fuck bereik! Ga voor impact

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit

-- Patrick de Vos, Custom Website