Kenniscentrum

Welkom in ons kenniscentrum. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw vakgebied? Hier delen wij het belangrijkste actuele nieuws over veiligheid, support, techniek, marketing en online trends.

20 feb

De impact van nieuwe Europese privacyverordening

De Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wpb) wordt per 25 mei 2018 vervangen door een Europese privacyverordening, genaamd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

02 jan

De belangrijkste webdesign trends voor 2018

Als we het hebben over het ontwerp van een website, gaat het niet alleen over een leuke uitstraling. De trends die we in dit artikel delen, hebben óók effect op de prestaties en conversie. Natuurlijk is het van belang dat je zelf tevreden bent over het design van jouw website, maar eigenlijk is een functioneel en passend design veel belangrijker omdat dat leidt tot het beoogde doel. Bovendien valt er over smaak niet te twisten.

11 dec

Hoe kies ik het juiste internetbureau?

Je hebt een bedrijf, wilt een bedrijf starten of je werkt bij een bedrijf waar de website aan vernieuwing toe is. Je wilt niet zelf een website bouwen, omdat je vooral bezig wilt zijn met het product of de dienst die je aanbiedt. Wel zie je het belang en de kansen van online in. Kortom, je zoekt een partner die jou op een passende manier kan helpen om een nieuwe website te realiseren. Maar hoe kom je tot de juiste keuze?

07 dec

Waarom heeft Custom Website een eigen CMS?

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij een eigen CMS (Content Management Systeem) hebben waarmee men de content van een website of webshop beheert. Waarom werken wij niet met een open source platform zoals WordPress? In dit artikel geven we graag uitgebreid antwoord op deze vraag.

20 nov

Wanneer moet ik een nieuwe, responsive website laten maken

Er was een tijd dat het prima was dat een website niet meer dan een online visitekaartje of brochure van een organisatie was. Een website ging dan ook makkelijk tien jaar mee. De noodzaak om een website te vernieuwen was er alleen als de inhoud van een brochure veranderde.

14 nov

Hoe beoordeelt Google uw website?

Google is constant bezig om uw website te beoordelen om te bepalen waar ze uw website in de zoekresultaten gaan tonen. Dit doen zij op meer dan 200 onderdelen, die grofweg onderverdeeld kunnen worden in drie categorieen. Per categorie hebben we de belangrijkste onderdelen op een rij gezet.

07 nov

Waarom heb ik een SSL beveiligingscertficaat nodig?

Natuurlijk kiezen de meeste mensen ervoor om een SSL certificaat te nemen om alle privacy gevoelige informatie op hun website te beschermen. Alle data, bijvoorbeeld wachtwoorden, creditcard- of persoonsgegevens, worden dan versleuteld verstuurd. Hierdoor blijven deze gegevens geheim voor andere internet gebruikers.

18 okt

Kom langs op onze nieuwe locatie!

Wegens groei hebben wij sinds kort onze intrek genomen in ons nieuwe kantoor in het Atomion (Atoomweg 2J), een kantorenpand aan het begin van het bedrijventerrein Hoendiep in Groningen. We zijn erg blij met onze nieuwe plek en je bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen voor een kop koffie. Kunnen we direct even een paar leuke nieuwe projecten laten zien.

20 jun

Fashion sterke stijger in online bestedingen

Nederlandse consumenten van 15 jaar en ouder hebben in het eerste kwartaal van 2017 5,55 miljard euro uitgegeven bij webwinkels, verdeeld over 44,43 miljoen aankopen. Dat is een groei van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

02 jun

Ruim 1 miljard euro besteed bij Europese webwinkels

Nederlandse consumenten kochten in 2016 voor ruim 1 miljard euro aan producten bij buitenlandse webwinkels binnen de EU. Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2015. Dit meldt het CBS op basis van lopend Big Data onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden.

11 mei

ACM wil meer transparantie bij online beoordelingen

Reviews worden een steeds belangrijker marketinginstrument voor bedrijven. Met online beoordelingen komen bedrijven hoger in de zoekresultaten op internet. Bedrijven schakelen ook steeds vaker consumenten in om tegen een beloning reviews te schrijven. Toezichthouder ACM wil meer transparantie bij alle partijen die betrokken zijn bij het verzamelen, publiceren en beheren van online beoordelingen.

06 mei

PostNL gaat zelfs in de nacht bezorgen

PostNL neemt PS Nachtdistributie over, een belangrijke speler in de nachtdistributie in de Benelux. Daarmee ontstaat ook de mogelijkheid om ’s nachts te bezorgen. Voorlopig alleen voor de zakelijke markt

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit