Wat is een webapplicatie en wat zijn de voordelen?

Heeft uw bedrijf wel eens nagedacht over een webapplicatie? in deze blog leggen wij enkele voordelen uit waarom een webapplicatie handig kan zijn om te laten ontwikkelen.

Neem contact op

Een webapplicatie is een programma die online draait en benaderd kan worden door een webbrowser. Een webapplicatie is een online softwareplatform waarin de gebruiker een database benaderd waaruit gegevens worden gehaald. In deze blog worden de voordelen van een webapplicatie genoemd.

Gemak

Het grootste voordeel van een webapplicatie is dat het overal via internet gebruikt kan worden. Een nieuwe gebruiker hoeft niet op elke computer/laptop de programma te installeren en kan, via internet, de applicatie benaderen op alle locaties waar hij zich bevindt. De gebruiker kan de webapplicatie online benaderen en kan inloggen met zijn inloggegevens.

Database

Met een webapplicatie worden alle gegevens op een centrale database opgeslagen. Hierdoor verliest de gebruiker niet zomaar zijn gegevens bij een computer crash. Bij het verwerken van gegevens worden alles online opgeslagen en niet meer lokaal op een computer. Dit creëert verschillende voordelen, bijvoorbeeld dat de gebruiker zijn gegevens makkelijker kan delen met andere gebruikers, of wanneer de computer niet meer werkt de gegevens niet direct verloren zijn, deze gegevens zijn namelijk online in een centrale database opgeslagen.

Veilig

Een webapplicatie creëert veiligheid binnen het bedrijf. Alle gegevens worden verzameld in een centrale database, hierdoor hoeft jouw bedrijf niet meer zorgen te maken om elke dag een back-up te maken van de gemaakte bestanden. De gegevens staan online in een database, waardoor bij een crash de gegevens nog steeds online staan. De beveiliging wordt daarbij door ervaren beheerders uitgevoerd en dat is dan ook weer een zorg minder voor jouw bedrijf.

Onderhoud

Onderhoud van de applicatie wordt vaak uitgevoerd door het bedrijf dat de applicatie heeft ontwikkeld. Wij bouwen bijvoorbeeld een webapplicatie altijd in een versiebeheer omegving. Hier kunnen wij lokaal op kantoor de webapplicatie in onerhouden zonder dat de online versie offline hoeft of fouten geeft tijdens de ontwikkeling. De updates worden lokaal getest en de gebruikers hebben hier geen last van. Als alles goed werkt dan wordt de online versie eenvoudig en snel bijgewerkt. Een bijkomd voordeel is dat er ook niet meer op elke computer een update uitgevoerd hoeft te worden.

Bij een webapplicatie maakt het niet uit als de computer up to date is. De applicatie wordt online gedraaid. Hierdoor bespaart jouw bedrijf kosten in het updaten en onderhouden van de computers.

Op maat

Nog een voordeel van een webapplicatie is dat het op maat kan worden gemaakt. Bij een standaard softwarepakket zit niet altijd alle benodigde functies in. Met een webapplicatie kunnen deze functies op maat gebouwd worden. Hierdoor heb je een applicatie voor al je doeleinden en hoeft de gebruiker niet verschillende programma’s de gebruiken om gegevens te verwerken. 

Een webapplicatie nodig?

Wij helpen je graag met het ontwikkelen van een webapplicatie, heb je nog vragen of heeft u een webapplicatie nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder in deze zoektocht.

Meer techniek items

20 mei

Wat is een webapplicatie en wat zijn de voordelen?

Heeft uw bedrijf wel eens nagedacht over een webapplicatie? in deze blog leggen wij enkele voordelen uit waarom een webapplicatie handig kan zijn om te laten ontwikkelen.

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

03 jul

Adaptive design vs. Responsive design

De termen Adaptive design en Responsive design zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij de ontwikkeling van een website/webshop. Alleen wat betekenen deze termen nou en wat is het verschil? In dit artikel gaan we responsive webdesign en adaptive webdesign uitlichten, zodat je weet wat het verschil is en welke optie jij het beste kan kiezen.