Adaptive design vs. Responsive design

De termen Adaptive design en Responsive design zijn niet meer weg te denken. Wat betekenen deze termen nou en wat is het verschil?

Neem contact op

De termen Adaptive design en Responsive design zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij de ontwikkeling van een website/webshop. Alleen wat betekenen deze termen nou en wat is het verschil? In deze blog gaan we responsive webdesign en adaptive webdesign uitlichten, zodat je weet wat het verschil is en welke optie jij het beste kan kiezen.

Feitje..

Door de opkomst van de smartphones wordt er tegenwoordig een groot deel van het internet op mobiele aparaten gebruikt, in plaats van op de desktop. Doordat er verschillende formaten schermen zijn gekomen, moet je website mee bewegen met deze ontwikkeling. Je kan een aparte website voor kleine schermen bouwen, maar volgens ons kan je beter je huidige website aan laten passen aan de verschillende formaten schermen. Zo maak je je website dus toegankelijker voor bezoekers door deze in ieder geval goed leesbaar te maken.

Responsive webdesign: focus op design

Bij een responsive design past het websitedesign zich aan naar het schermformaat van je bezoeker. Responsive is vertaald 'reagerend'. Deze websites werken op zogehete 'breakpoints': kom je onder of boven zo'n breakpoint, dan vinden er bepaalde veranderingen plaats. Dit kan een andere weergave of een andere volgorde van afbeeldingen zijn.

Adaptive webdesign: focus op content

Een Adaptive webdesign is een combinatie van een responsive design met functionaliteiten die niet alleen afhankelijk zijn van het formaat van het scherm, maar ook afhankelijk zijn van het type apparaat van de bezoeker. Ook wordt er bij een Adaptive webdesign rekening gehouden met de schermresolutie en/of internetsnelheid. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van je website verandert, om zo een lange laadtijd te voorkomen. Een Adaptive webdesign geeft dus nog meer mogelijkheden om de bezoeker op maat te laten surfen op je website.

Voor ieder schermformaat zou je een aparte template kunnen ontwikkelen. Door eerst het type apparaat te achterhalen, kunnen wij daarna de template optimaliseren en dan aan de bezoeker laten zien. Om dit te ontwikkelen zal iets langer duren, maar het zal bijdragen aan een hogere conversie op je website. ​Wilt u ook een responsive website laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer techniek items

14 okt

Wat is het verschil tussen een update, upgrade en een migratie

Wanneer u software onderhoud laat uitvoeren is het van fundamenteel belang om de verschillen tussen de concepten van migratie, bugfixes en upgrade te kennen.

04 okt

De voordelen van een upgrade naar PHP 7

Afgelopen jaar hebben wij alle hostingplatformen geupgrade naar de nieuwste PHP-versies omdat de ondersteuning van de verouderde PHP-versies 5.3 t/m 5.6 stopt. Het upgraden naar PHP 7 heeft vele voordelen.

03 jul

Adaptive design vs. Responsive design

De termen Adaptive design en Responsive design zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij de ontwikkeling van een website/webshop. Alleen wat betekenen deze termen nou en wat is het verschil? In dit artikel gaan we responsive webdesign en adaptive webdesign uitlichten, zodat je weet wat het verschil is en welke optie jij het beste kan kiezen.

26 okt

iOS vs Android: boekingsgewoonten verschillen sterk

Er zijn grote verschillen tussen de boekingsgewoonten van Nederlandse iOS- en Android-gebruikers. Dit meldt hotelvergelijkingssite Trivago. Zo wordt op iOS-toestellen meer geld uitgegeven en boeken Android-fans vooral ’s ochtends hun hotel.

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit

-- Patrick de Vos, Custom Website