Hoe krijg je Google recensies voor jouw bedrijf?

Vind je de vindbaarheid van je bedrijf in Google belangrijk, dan is Google reviews essentieel voor jou beter vindbaar te zijn in Google.

Neem contact op

Hoe krijg je Google recensies voor jouw bedrijf?

Je kunt natuurlijk zelf vertellen wat je als bedrijf allemaal doet en hoe goed je daarin bent, maar het is veel sterker en overtuigender als klanten over jou zeggen dat je een topbedrijf bent en een uitstekende dienstverlening hebt. Vind je de vindbaarheid van je bedrijf in Google belangrijk, dan is Google reviews essentieel voor jou beter vindbaar te zijn in Google.

In dit artikel lees je hoe Google recensies werkt en hoe je direct een link naar je klanten kan sturen om een review te ontvangen.

Google Mijn Bedrijf: essentieel voor je lokale vindbaarheid

Voor elk bedrijf, maar vooral voor lokale bedrijven, is Google Mijn Bedrijf essentieel. Het draagt namelijk bij aan je zichtbaarheid en vindbaarheid voor (potentiële) klanten in je omgeving. Wanneer je een vermelding hebt op Google Mijn Bedrijf, kun je ook extra informatie geven aan hen: adresgegevens, openingstijden, website, telefoonnummer, e-mailadres, beschrijving van het bedrijf, etc. Maar naast het vermelden van deze informatie, kun je Google Mijn Bedrijf ook gebruiken voor het ontvangen van Google recensies.

Ontvang jij al Google recensies?

Potentiële klanten willen zekerheid. Ze willen er zeker van zijn dat jouw producten of dienstverlening het beste aansluit bij hun wensen. Recensies, zoals in Google, worden daarom steeds belangrijker. Bovendien geven de Google recensies ook aan hoe jouw bedrijf is. Omdat de overweging voor potentiele klanten, om wel of niet voor jou te kiezen, belangrijk is, vertoont Google de reviews in de lokale zoekresultaten. Wanneer je vijf of meer reviews hebt ontvangen op jouw Google Mijn Bedrijf pagina, worden de sterren vertoond in de lokale zoekresultaten.

Omdat Google waardevol wil zijn voor haar bezoekers, neemt zij het aantal Google recensies en de score mee in de rangschikking van de lokale zoekresultaten. Hoe meer recensies en positieve beoordelingen, hoe beter waarschijnlijk de positie is.

Reviews op Google ontvangen

Wil jij reviews van jouw klanten ontvangen? Maak het ze dan gemakkelijk en maak een link aan waarop ze kunnen klikken om reviews te schrijven. Hieronder een stappenplan:

  1. Ga op zoek naar je Place ID.
  2. Zoek naar je bedrijfsnaam en klik op het resultaat voor jouw bedrijf.
  3. Kopieer de Place ID-code die onder jouw bedrijfsnaam staat.
  4. Plaats de Place ID-code achter deze URL: https://search.google.com/local/writereview?placeid=
  5. Maak eventueel gebruik van een shortener om de URL in te korten.
  6. Verstuur vervolgens de link naar je klanten om een review te ontvangen of plaats deze in je handtekening.
  7. U kunt een review voor ons achter laten op https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJ7TQXK7fSyUcRiRqU2nq_xug

Wanneer je een review ontvangt, maak dan contact met je klanten door te reageren op de reviews die je ontvangt.

Google recensie verwijderen

Heb je een Google recensie ontvangen en wil je deze verwijderen, dan zijn er twee mogelijkheden. In de eerste plaats kun je Google zelf inschakelen om de Google recensie te verwijderen. Lukt dit niet, dan kun je natuurlijk nog een rechter inschakelen. Echter, beide opties bieden helaas geen garantie op succes. Een recensie blijft een subjectieve beoordeling en dat weegt zwaar mee voor Google.

Meer weten over lokale SEO?

Wil je meer weten over lokale SEO of over zoekmachine optimalisatie in het algemeen en wat het jou kan opleveren? Neem dan contact met ons op 

Meer news items

27 dec

Checklist als je een nieuwe website online gaat zetten

Stel, je hebt een nieuwe website laten maken. De website is af en je bent klaar om online te gaan. Wacht nog even en loop eerst onze checklist nog even langs om ervoor te zorgen dat je echt niets bent vergeten.

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit

-- Patrick de Vos, Custom Website