Marktplaats verdringt zoekmachine

Fanatieke online shoppers laten traditionele zoekmachines steeds vaker links liggen en start zijn zoektocht namelijk liever bij een marktplaats.

Neem contact op

Fanatieke online shoppers laten traditionele zoekmachines steeds vaker links liggen. Meer dan een derde van hen (35 procent) start zijn zoektocht namelijk liever bij een marktplaats zoals Amazon. Ruim twee keer zoveel als de vijftien procent die hiervoor een zoekmachine gebruikt.

Afzonderlijke retailkanalen (31 procent) staan op de tweede plek (14 procent website, 13 procent in-store, 4 procent app). Dat blijkt uit onderzoek van UPS.

plaatje-ups-1

Lagere prijzen

Online marktplaatsen hebben een sterke aantrekkingskracht op consument. Waarom? Betere prijzen (65 procent), lage verzendkosten (51 procent) en snelheid van verzending (39 procent) zijn de topredenen.

Maar ook de aanwezigheid van producten op voorraad (38 procent), breder productaanbod (34 procent) en meer productcategorieën (31 procent) zijn belangrijke overwegingen om liever naar een online marktplaats te gaan dan de retailer.

plaatje-ups-2

Service retouren ondermaats

Het ophalen en retourneren van online aankopen in de fysieke winkel biedt retailers echter volop kansen. Zo doet bijna de helft van de afhalers (46 procent) een extra aankoop bij het afhalen van de online bestelling. En van de online shoppers die een retour komen brengen in de winkel doet zelfs 70 procent een additionele aankoop.

Maar er moet nog wel gewerkt worden aan de service ter plekke. Iets meer dan een derde van de shoppers is namelijk maar tevreden over de manier waarop hij wordt geholpen bij het terugbrengen in de winkel.

plaatje-ups-3

Meer marketing items

16 sep

Google heeft nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd

Vandaag heeft Google aangekondigd dat het de kenmerken van nofollow-links alleen als een hint en niet als een richtlijn in de toekomst zal behandelen. Daarnaast zijn er twee nieuwe linkkenmerken geïntroduceerd. Lees hier wat voor invloed dit heeft op uw website en welke aanpassingen u moet moet doen.

03 apr

Google recensies voor jouw bedrijf krijgen

Vind je de vindbaarheid van je bedrijf in Google belangrijk, dan is Google reviews essentieel voor jou beter vindbaar te zijn in Google. Google review draagt namelijk bij aan je zichtbaarheid en vindbaarheid voor (potentiële) klanten in je omgeving.

04 mrt

Wat is contentmarketing en waarom is het belangrijk?

Content wordt aangeduid als informatie, die je zowel online als offline met elkaar kunt delen. Dit kan in de vorm van een tekst zijn, maar ook beeld of geluid zijn content. Met contentmarketing ga je de conversatie aan met de klant, rekening houdende met het effect van social media en de kracht die zoekmachines hebben. 

09 mei

16 tips om zo hoog mogelijk in Google te komen

Iedereen wil graag zo hoog mogelijk in zoekmachine komen. Hoe hoger in zoekmachines, hoe groter tenslotte de kans dat er meer bezoekers op uw website terecht komen. Naast het adverteren in zoekmachines kan uw website een hogere positie krijgen door uw website te optimaliseren. In dit artikel geven we enkele tips om dit te doen (of te laten doen).

14 nov

Hoe beoordeelt Google uw website?

Google is constant bezig om uw website te beoordelen om te bepalen waar ze uw website in de zoekresultaten gaan tonen. Dit doen zij op meer dan 200 onderdelen, die grofweg onderverdeeld kunnen worden in drie categorieën. Per categorie hebben we de belangrijkste onderdelen op een rij gezet.

12 okt

Waarom je voor een gesloten review-systeem moet kiezen

Klantrecensies zijn hartstikke handig voor zowel de consument als de webwinkelier. Maar niet elke recensie is even gewenst of nuttig. Wanneer iedereen een recensie kan achterlaten, kan dat de kwaliteit van de gebruikersbeoordelingen verminderen. Er zijn goede redenen om voor een zogeheten gesloten recensiesysteem te kiezen.

13 sep

Marktplaats verdringt zoekmachine

Fanatieke online shoppers laten traditionele zoekmachines steeds vaker links liggen. Meer dan een derde van hen (35 procent) start zijn zoektocht namelijk liever bij een marktplaats zoals Amazon. Ruim twee keer zoveel als de vijftien procent die hiervoor een zoekmachine gebruikt.

Patrick de Vos

Als internetbureau in Groningen staan wij voor persoonlijke begeleiding en kwaliteit

-- Patrick de Vos, Custom Website