pijl

Waarom hebben wij een eigen CMS?

Wij hebben een eigen CMS (Content Management Systeem) waarmee content van een website beheert wordt. Wilt u weten waarom wij een eigen CMS hebben?

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij een eigen CMS (Content Management Systeem) hebben waarmee onze klanten de content van een website of webshop beheren. Waarom een eigen CMS terwijl er ook open source platformen zoals WordPress zijn die daarin kunnen voorzien? In dit artikel proberen we hier antwoord op te geven door de verschillen en de voor- en nadelen van beide oplossingen te benoemen. Welk CMS u ook kiest, Custom Website helpt u graag.

Voordeel open source

Het is niet voor niets dat er veel gebruik gemaakt wordt van open source systemen. De grootste en bekendste is WordPress, waar tegenwoordig ongeveer een kwart van alle websites op draait. De grote voordelen zijn dat er veel ontwerpthema's en functionaliteiten (plugins) beschikbaar zijn waarmee er snel een website gecreëerd kan worden. Ook heeft het een gebruiksvriendelijk beheer en kan in principe elk extern bureau of specialist helpen bij de realisatie en het onderhoud. Er zijn echter ook een aantal aandachtspunten. Reden genoeg voor ons om jaren geleden een eigen CMS te ontwikkelen. Zeker als het gaat om zakelijke websites, waarbij een bepaalde kwaliteitsstandaard gewenst is. Hieronder benoemen we deze aandachtspunten en de manier waarop Custom Website met deze onderwerpen omgaat.

Veiligheid

Een van de belangrijkste en meest actuele aspecten is veiligheid. Doordat er veel websites gebruik maken van open source systemen, is het een interessant platform voor hackers om reclame en virussen te verspreiden. Als je tenslotte eenmaal binnen bent, kun je in één keer heel veel websites bereiken. En het kan zelfs voor experts een flinke uitdaging zijn om dit te herstellen. Het is uiteraard beter om dergelijke situaties te voorkomen, wat inhoudt dat er een aantal keren per jaar preventief onderhoud gedaan moet worden. Het is goed om ervan bewust te zijn dat er onderhoud nodig is en dat er een verhoogd veiligheidsrisico is.
Het CMS van Custom Website wordt continu up-to-date gehouden om de veiligheid te garanderen voor de websites en webshops die eraan gekoppeld zijn. Zo zorgen we er preventief voor dat uw website altijd en veilig online is. Wat belangrijk is om goed vindbaar en bereikbaar te zijn. Als u dat niet bent, kan dat tenslotte een negatieve invloed hebben op uw bedrijfsvoering. Omdat het up-to-date houden van het CMS bij de maandelijkse licentiekosten inbegrepen zit, wordt u nooit verrast met extra kosten.

Snelheid

We worden online steeds verwender en ongeduldiger. Als een website niet snel genoeg laadt, haken we af en gaan we naar de concurrent. Of kopen we minder dan wanneer een website sneller laadt. Snelheid is dus in toenemende mate van belang bij een professionele website. Bij een open source CMS worden er veel websites op één server gehost, wat vaak ten koste gaat van de snelheid. De hosting van Custom Website zorgt er met kwalitatieve managed hosting voor dat de snelheid van de websites en shops gewaarborgd is.

Compatibiliteit

Open source systemen bieden allerlei functies (plugins) die gebruikt kunnen worden. Deze zijn door allerlei programmeurs over de hele wereld gemaakt. Doordat de code waarmee men programmeerd erg verschilt, gebeurt het regelmatig dat dergelijke plugins conflicteren. Met als resultaat dat uw website of en onderdeel ervan niet meer werkt. Het komt vaak voor dat het best veel tijd kost om dit op te lossen. Wat betekent dat er tijd geïnvesteerd moet worden voor het oplossen van het probleem, en ondertussen is uw website offline wat ook nog eens resulteert in dervingskosten. Doordat de functies in het CMS van Custom Website zelf ontwikkeld en getest zijn, kennen we dit probleem niet. Mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan, is de oorzaak vrijwel altijd door een externe oorzaak en snel op te lossen. Omdat wij garantie bieden op de functies die in het CMS zitten, lossen wij eventuele problemen kosteloos op.

Onderhoud

Open source systemen zijn gratis of tegen redelijke prijzen beschikbaar, echter behoeven ze wel onderhoud. Het is dan ook sterk aan te bevelen om een partij in de arm te nemen die goed in staat is om het onderhoud te doen. WordPress heeft bijvoorbeeld gemiddeld 8 updates per jaar nodig. Custom Website kan dit voor u verzorgen, echter zijn er geen garanties te geven dat er dan geen problemen ontstaan. Professionele organisaties willen meestal juist wel garanties over de werking en veiligheid. Met het eigen CMS van Custom Website bieden we deze garanties, zonder dat er extra kosten bij komen kijken.

Onafhankelijkheid

Een van de voordelen van open source is de onafhankelijkheid van externe partijen. Zoals inmiddels ook aangegeven, is het raadzaam om een goede partij in te schakelen voor het onderhoud. Het is echter wel erg belangrijk dat die partij goed om kan gaan met het systeem. Kunnen ze alle bovengenoemde punten goed ondervangen? En hoe snel kunnen ze problemen oplossen? En tegen welke kosten? Vaak zijn dit zaken waar men niet voldoende bij stilstaat, maar waar men snel genoeg achter komt. Ondanks het onafhankelijke karakter van open source, ben je juist wel weer afhankelijk van een derde partij. Als het onderhoud door Custom Website gedaan wordt, bent u in ieder geval verzekerd van goede bereikbaarheid en snelle actie. We kunnen echter niet voor een vast bedrag garanderen dat er geen problemen ontstaan. Iets wat we wel kunnen bij ons eigen CMS omdat alle functionaliteiten in eigen beheer zijn. Bovendien is en blijft de inhoud van de website bij gebruik van ons CMS gewoon uw eigendom.

Verantwoordelijkheid 

Vanwege de diverse herkomst van functionaliteiten in open source systemen, kan het vrij lastig zijn om de oorzaak van een probleem op te lossen. Veelal ligt dit niet aan de mate waarin een internetpartner omgaat met updates en dergelijk om preventief problemen te voorkomen. Vaak is het een gevolg van het feit dat bijvoorbeeld een ontwikkelaar van een plugin deze niet onderhouden heeft. Wat het probleem ook is, het kan best lastig zijn en dus veel tijd kosten om het op te lossen. Vaak leiden de aanvullende kosten tot conflicten, aangezien men het niet eens is over de verantwoordelijkheid. Vrij logisch, want een opdrachtgever gaat ervan uit dat een bureau alles regelt voor een bepaald bedrag, terwijl een bureau geen volledige garantie kan geven vanwege de afhankelijkheid van derden.
Custom Website wil altijd staan voor kwaliteit en wel de garantie geven op sites en shops die we opleveren. Het is tenslotte al vervelend genoeg als er een probleem ontstaat, maar nog vervelender als uw internetpartner niet in staat is om het snel op te lossen of extra kosten in rekening gaat brengen. Wij zijn blij om te kunnen stellen dat je bij ons bepaalde garanties krijgt en weet waar je aan toe bent.

Hopelijk heeft dit een goed beeld gegeven en bent u nu goed in staat om een goede keuze te maken. Welke keuze u ook maakt, Custom Website kan alles voor u regelen.

cms

Meer cms items

12 nov

Welke CMS moet ik kiezen?

Kan uw bestaande website wel een nieuw design gebruiken? Of heeft u een goed idee voor een nieuwe site? Het kiezen van een CMS systeem is de eerste stap in het opzetten van een website of webshop. Maar welke CMS moet u kiezen in 2021?

10 sep

WordPress 5.8 is hier, met nieuwe verbeteringen voor uw SEO

Kort geleden arriveerde de ‘’Tatum’’ update van WordPress, namelijk WordPress 5.8. Dit was de tweede van de drie grote core updates van dit jaar. De update bevat maar liefst 96 verbeteringen en 170 bug-fixes. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

07 jul

Waar moet ik op letten bij het laten maken van een website?

Het laten maken van een website is geen kleine beslissing. Het heeft invloed op uw sales, hoe hoog u in Google te vinden bent en het is het visitekaartje van uw onderneming. De meeste websites worden gemaakt met WordPress. Maar waar moet u op letten bij het laten maken ervan?

12 dec

WordPress 5.0 is uitgebracht

Misschien had je er al wat van gehoord. Maar WordPress 5.0 is uitgebracht. Veel websites die met WordPress gebouwd zijn kunnen sinds 6 december 2018 updaten. Toch adviseren wij om hier nog even mee te wachten.

07 dec

Waarom hebben wij een eigen CMS?

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij een eigen CMS (Content Management Systeem) hebben waarmee men de content van een website of webshop beheert. Waarom een eigen CMS ontwikkelen als er ook open source platformen zijn zoals WordPress? In dit artikel geven we graag uitgebreid antwoord op deze vraag.

Custom Website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer