pijl

WordPress 5.0 is uitgebracht

Misschien had je er al van gehoord. Maar WordPress 5.0 is uit. Veel websites die met WordPress gebouwd zijn kunnen sinds december updaten.

Misschien had je er al wat van gehoord. Maar WordPress 5.0 is uitgebracht. Veel websites die met WordPress gebouwd zijn, kunnen sinds 6 december 2018 updaten. Toch adviseren wij om hier nog even mee te wachten.

Gutenberg de nieuwe editor

wordpress 5 is uitgebrachtDe nieuwe Gutenberg editor is misschien wel het belangrijkste onderdeel van WordPress 5.0. WordPress 5.0 bevat een nieuwe editor genaamd “Gutenberg”, deze editor werkt anders dan de vertrouwde WYSIWYG editor. Als gevolg hiervan moet je template en al je plugins ook geschikt zijn om met de nieuwe editor overweg te kunnen.

Moet ik updaten naar WordPress 5.0?

Er is veel discussie rondom “Gutenberg” want volgens velen is deze nieuwe update nog niet stabiel en volledig functioneel. Er worden daarom nog veel updates verwacht in januari 2019. Daarom raden wij aan om nog even te wachten met het installeren van WordPress 5.0 tot is gebleken dat deze stabiel is. In het nieuwe jaar wordt veel meer duidelijk over het functioneren van WordPress 5.0 en er zullen dan veel verbeteringen worden doorgevoerd. Tot die tijd raden wij aan om in WordPress 4.9 te blijven werken.

Wanneer je wel update naar WordPress 5.0

Wanneer je wel besluit de update te installeren dan raden wij aan eerst een goede back-up te maken. Ons advies om eerst in een testomgeving de nieuwe update te installeren. Hier kan je rustig testen of je template en al je plugins geschikt zijn voor WordPress 5.0, zonder dat bezoekers van je website hier last van hebben.

Hulp nodig?

Het updaten naar WordPress 5.0 kan ingewikkeld zijn, maar wij staan graag voor u klaar! U kunt contact met ons opnemen als wij u hiermee moeten helpen. 

Meer news items

06 jun

De nieuwe Google Analytics 4

Google Analytics 4 is er en gaat in juli 2023 de uit 2012 gedateerde Universal Analytics vervangen. Deze nieuwe versie heeft een sterke focus op gebruiksgemak en meer geautomatiseerde inzichten.

19 mrt

Thuiswerken? Hoe pakken wij dat aan

De meeste mensen hebben er in deze periode wel mee te maken, je moet thuis werken. En nu denk je waarschijnlijk wat nu? In deze blog zijn er enkele tips gegeven voor de mensen die thuis moet werken.

27 dec

Checklist als je een nieuwe website online gaat zetten

Stel, je hebt een nieuwe website laten maken. De website is af en je bent klaar om online te gaan. Wacht nog even en loop eerst onze checklist nog even langs om ervoor te zorgen dat je echt niets bent vergeten.

15 jan

Wetswijziging op komst voor webshops

Hij is al door de Tweede Kamer en ligt nu bij de Eerste Kamer, de vernieuwde Consumentenwet. Het is overigens niet een hele nieuwe wet, maar het gaat meer om aanpassingen in het Burgerlijk Wetboek in met name de regelgeving voor Koop op Afstand, dit naar aanleiding van een Europese Richtlijn. In juni 2014 moet de wet definitief zijn en moeten webwinkels een aantal zaken toch echt hebben aangepast.